AUTOpro
Generale Stiri

DS Automobiles ne dezvăluie cum va arăta interiorul modelelor care vor fi lansate până în 2030

Producătorul francez DS Automobiles a publicat primele imagini și informații referitoare la conceptul denumit M.i 21 manifesto.

Este vorba despre designul interior al viitoarelor modele pe care marca din Hexagon le va lansa până la finalul acestui deceniu.

DS Automobiles va prezenta la Paris conceptul M.i 21 manifesto

DS AUtomobiles

De obicei, producătorii de automobile ne dezvăluie detalii despre viitoarele lor modele de serie prin intermediul concept-car-urilor. Însă, francezii de la DS Automobiles adoptă o abordare diferită.

Concret, în loc să ne prezinte un prototip întreg, marca deținută de Grupul Stellantis ne arată conceptul M.i 21 manifesto. Acesta prefigurează felul în care vor arăta interioarele viitoarelor modele DS Automobiles, care vor fi lansate până la finalul acestui deceniu.

În imaginile publicate de compania din Hexagon remarcăm ecranul curbat, care se întinde pe toată lungimea planșei de bord. Inedit la acest display nu este neapărat dimensiunea sa, ci faptul că, prin simpla apăsare a unui buton, acesta devine opac sau transparent. Astfel, pot fi văzute materialele de dedesubt atunci când ecranul nu este folosit.

Mai mult decât atât, sistemul de infotainment va putea fi controlat vocal ori cu ajutorul unor comenzi tactile situate pe cotiera centrală.

De asemenea, volanul este și el diferit față de tot ce am văzut până acum. Acesta integrează în centru un display de dimensiuni mici, al cărui design este inspirat de un smartphone. Acesta este amplasat între două elemente care amintesc de emblematicele „DS Wings” regăsite pe actualele modele de serie.

Francezii au pus accent și pe calitatea sunetului sistemului audio, montând sub tabloul de bord un difuzor iluminat care imită forma unei turbine. Soluțiile de depozitare au fost inspirate de mobilier, în timp ce lipsa unei console centrale eliberează spațiu pe podea.

Potrivit șefului de design DS Automobiles, Thierry Metroz, majoritatea elementelor de pe conceptul M.i 21 manifesto „ar trebui să poată fi produse în serie”.

Conceptul M.i 21 manifesto debutează în cadrul expoziției găzduite de Grand Palais Ephemere din Paris în acest week-end.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Înmatriculările pentru mașinile electrice le-au depășit pe cele diesel

Andrada Arsenie

Pretul bateriilor masinilor electrice, in scadere continua

Florin Amariei

Exclusiv AUTOpro! Noua Honda Accord surprinsă în teste!

Filip Sîrbu