AUTOpro
Generale Stiri

MINI a prezentat noua versiune Cooper cu 5 uși: până la 204 CP și patru echipări

La câteva luni după lansarea noului MINI Cooper în trei uși, constructorul britanic a dezvăluit și versiunea în 5 uși a hatchback-ului său subcompact.

Noul model vine cu două motorizări cu până la 204 CP și cu mai mult spațiu la picioare.

Noul MINI Cooper cu 5 uși este mai lung decât versiunea în 3 uși

MINI

În iulie 2023, MINI a prezentat noua generație Cooper. Acum, la aproape un an distanță, producătorul britanic a publicat informațiile și imaginile oficiale cu noua variantă în 5 uși a modelului de clasă subcompactă.

Cu o lungime de 4.036 mm, o lățime de 1.744 mm și o înălțime de 1.464 mm, noul Cooper cu 5 uși este aproape identic cu predecesorul său. De asemenea, ampatamentul este mai lung cu 72 mm, ceea ce înseamnă că noul model este mai lung cu 172 mm față de versiunea cu 3 uși. Astfel, pasagerii vor avea mai mult spațiu la picioare.

În ceea ce privește portbagajul, acesta are o capacitate de 275 de litri cu bancheta în poziție normală, dar ajunge până la 925 de litri cu bancheta rabatată.

Din punct de vedere estetic, noul model dispune în standard faruri LED cu lumini de zi reglabile individual și jante de 16 inch. Opțional sunt disponibile jante de 17 și de 18 inch. Paleta de culori include 11 nuanțe pentru exterior și trei nuanțe contrastante pentru acoperiș. Totodată, Cooper cu 5 uși este disponibil în patru echipări: Essential, Classic, Favoured și JCW.

Două versiuni de motorizare pe benzină

Habitaclul este identic cu cel de pe versiune în trei uși. Acesta are un design minimalist și oferă materiale ecologice, inclusiv poliester reciclat. Piesa de rezistență este ecranul central OLED rotund cu diametru de 240 mm pentru sistemul multimedia. Acesta rulează sistemul de operare MINI Operating System 9. Funcțiile mașinii pot fi controlate folosind primul asistent vocal inteligent al mărcii. Acesta poate fi activat cu mesajul de întâmpinare „Hei MINI” sau prin apăsarea unui buton situat pe volan. 

Din ofertă mai fac parte cele șapte moduri Experience pentru schimbarea atmosferei din interior și sistemul Projector, care proiectează lumini pe bord.

Gama de motorizări cuprinde doar două unități pe benzină. Prima este o unitate cu 3 cilindri de 156 CP și 230 Nm de cuplu. În această configurație, mașina are nevoie de 8 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h, iar de aici poate atinge o viteză de top de 225 km/h. Celălalt propulsor are 4 cilindri și dezvoltă 204 CP și 300 Nm. Cu aceste resurse, Cooper în 5 uși accelerează de la 0 la 100 km/h de 6,8 secunde și atinge o viteză maximă de 242 km/h.

Noul MINI Cooper cu 5 uși primește un sistem de asistență avansată la parcare. Datorită celor 12 senzori cu ultrasunete și celor patru camere de vedere panoramică, hatchback-ul poate să identifice mai clar posibilele locuri de parcare și chiar să inițieze în mod independent manevre de parcare într-un spațiu limitat.

Deocamdată, cei de la MINI nu au anunțat prețurile noului model.

Sursa: MINI

Articole similare

E-Lion Day: Peugeot integrează tehnologia ChatGPT pe toate modelele din gamă din 2024

Mihai Morcovescu

Dacia, campioana revenirii în 2021. Înmatriculările de mașini noi, în creștere

Florin Amariei

Continental prezintă tehnologia Smart Cockpit HPC. Debutul comercial este preconizat pentru 2025

Mihai Morcovescu