AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noua generație MINI Cooper primește display OLED și sistem de operare nou. Debutul, în 2024

Producătorul britanic de automobile MINI a publicat fotografiile oficiale cu interiorul viitoarei generații Cooper. Modelul va primi un nou display OLED rotund, care vine cu un sistem de operare nou și cu efecte sonore speciale.

Noua iterație MINI Cooper va fi dezvăluită până la sfârșitul acestui an, iar debutul comercial va avea loc în primăvara anului viitor, inclusiv versiunea electrică.

MINI Cooper primește noul sistem de operare MINI 9

MINI

După ce săptămâna trecută v-am prezentat prima imagine cu interiorul viitoarei generații MINI Cooper, acum, marca deținută de BMW Group a publicat fotografiile oficiale cu habitaclul noului model.

Noua iterație a celebrului model subcompact va primi un ecran central rotund complet nou cu diametrul de 240 mm. Acesta dispune de tehnologie OLED și are o interfață grafică a sistemului de operare System 9 bazat pe Android.

Noul sistem multimedia vine cu o serie de funcții și aplicații noi și interesante. Între acestea, un sistem de navigație pe bază de cloud, care va oferi trasee optimizate pentru viitoarea versiune pur electrică a lui Cooper.

De asemenea, acesta va oferi hărți 3D și tehnologie pe bază de inteligență artificială pentru previzualizarea traseului. În plus, noua generație a subcompactei va primi și noile moduri Experience Modes: Core, Green, Go-Kart, Balance, Timeless, Vivid, Personal și Trail.

Fiecare dintre acestea are o interfață grafică unică și efecte sonore și luminoase specifice. De asemenea, mașina primește și noul asistent virtual Spike. Acesta poate regla temperatura în habitaclu, volumul sistemului audio sau chiar să efectueze apeluri telefonice.

Opțional, sistemul de infotainment va putea fi conectat la o rețea 5G, care va permite actualizări „over-the-air”. Update-urile vor avea loc de câteva ori într-un an. Totodată, va putea fi accesat și magazinul online MINI Connected Store, de unde se vor putea descărca jocuri AirConsole sau servicii de streaming.

Varianta cu emisii zero Cooper Electric va dispune și de un sistem separat, care va putea reda 30 de sunete speciale atât în habitaclu, cât și la exterior.

MINI Cooper Electric va fi disponibil în două versiuni: Prima dintre ele, Cooper E, va dispune de un motor electric de 181 CP, montat frontal, și de o baterie de 40,7 kWh, care va oferi o autonomie 300 de kilometri WLTP. Cea de-a doua variantă, Cooper SE va avea un motor electric de 215 CP și un acumulator de 54,2 kWh.

Noua generație MINI Cooper va fi lansată în primăvara lui 2024.

Sursa: MINI

Articole similare

Viitorul Renault 5 Electric va costa în jur de 25.000 de euro. Va debuta anul viitor la Geneva

Mihai Morcovescu

Noua Acura NSX pe lista dorinţelor lui Fernando Alonso

administrator_autopromag

Cele mai puternice mașini din lume

Andrada Arsenie