AUTOpro
Generale Stiri

Porsche 911 va fi singurul model echipat cu motor termic în epoca electrică

Producătorul german de automobile Porsche a anunțat că intenționează ca 911 să rămână singurul model din gamă care va păstra sub capotă motoare termice în epoca electrică.

Un oficial al mărcii din Stuttgart a precizat că modelul de performanță va continua să fie comercializat cu un motor cu ardere internă „cât mai mult timp cu putință”.

Porsche 911 ar putea primi o versiune electrică după 2030

Porsche

După cum relatează agenția de presă Reuters, cei de la Porsche și-au propus ca vehiculele electrice să reprezinte 80% din totalul vânzărilor până în 2030.

Pentru asta, germanii vor înlocui aproape toate modelele existente cu unele noi și pur electrice. Va exista, însă, și o excepție, și anume modelul 911. Legendarul coupe a reprezentat 13% din vânzările Porsche în 2022, iar marca dorește ca acesta să rămână singurul model echipat cu motoare termice și în era pur electrică.

SUV-urile Macan și Cayenne sunt cele mai bine vândute modele din actuala gamă. Producătorul din Stuttgart plănuiește ca acestea să fie în continuare echipate cu motoare termice pentru încă câțiva ani, deși toate modelele convenționale vor dispărea până în 2030, cu excepția lui 911.

Karl Dums, responsabil pentru dezvoltarea combustibililor sintetici în cadrul Porsche, spune că „strategia principală a mărcii este aceea de a trece la mobilitate electrică”. Cu toate acestea, 911-le va primi în continuare motoare termice, chiar și în epoca electrică, „pentru cât mai mult timp cu putință”.

Porsche 911 urmează să primească un facelift mai târziu în acest an. De asemenea, este anunțată și o versiune hibridă în a doua jumătate a acestui deceniu, în timp ce o variantă 100% electrică a legendarului model nu va fi disponibilă decât după 2030.

Sursa: Reuters

Articole similare

Limuzina Tesla Model S P85D accelerează mai bine ca un Ferrari

administrator_autopromag

Ultimele exemplare Smart ForTwo cu motor termic fac parte dintr-o serie limitată la doar 21 de exemplare

Dragos Baltateanu

Daimler începe producția de cutii de viteze automate 8G-DCT la Sebeș

Dragos Baltateanu