AUTOpro
Generale Green car Stiri

Hyundai va introduce jante din fibră de carbon pe modelele de performanță N

Coreenii de la Hyundai au anunțat că vor introduce în gama de modele de performanță N noi jante, care vor fi realizate parțial din fibră de carbon.

Un prototip pentru o jantă ușoară cu dimensiunea de 21 de inch a fost deja prezentat la Festivalul de Viteză de la Goodwood.

Hyundai Ioniq 5 N va fi primul model care va primi noile jante

Hyundai

Hyundai a lansat recent modelul Ioniq 5 N. Versiunea de performanță a SUV-ului electric coreean cântărește peste două tone, iar marca asiatică dorește să diminueze această valoare pentru a îmbunătăți performanțele mașinii.

În acest sens, compania a semnat un parteneriat cu Dymag, un nou producător de jante din Marea Britanie. Acesta va construi jante speciale confecționate parțial din fibră de carbon, care vor fi destinate modelelor de performanță N ale constructorului asiatic.

Britanicii vor realiza noile jante în colaborare cu firma producătoare de fibră de carbon Hankuk Carbon. Acestea vor avea marginile din acest material, iar piesa centrală va fi dintr-un aliaj forjat din magneziu sau aluminiu. Spre comparație cu jantele de aliaj clasice, noile jante vor fi cu până la 50% mai ușoare.

În acest fel, masa modelelor Hyundai N va fi cu 40-50 de kilograme mai mică. De asemenea, se spune că janta din fibră de carbon reduce nivelul de zgomot și de vibrații. 

Mai mult decât atât, noile roți vor fi mai rigide și mai durabile. În acest fel, performanțele modelelor Hyundai N vor fi superioare. Primul model care va primi noile jante este chiar noul Ioniq 5 N.

Un prototip de 21 de inch al acestor jante a fost prezentat publicului în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood. Dymag va oferi jante cu dimensiuni cuprinse între 18 și 23 de inch. Spre sfârșitul anului curent vor fi disponibile și jante de 24 și chiar 25 de inch.

Sursa: Motor1

Articole similare

Bentley a refăcut Bentley Blower din 1929

Andrada Arsenie

Mașini clasice pe străzile Bucureștiului de ziua Statelor Unite

Stan Robert

Dacia, în topul vânzărilor europene în luna septembrie. Care au fost cele mai căutate modele românești?

Mihai Morcovescu