AUTOpro
Generale Stiri

Programul Rabla Local 2023 începe azi, 31 iulie. Câți bani vor primi proprietarii pentru casarea unei mașini?

Rabla

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că o nouă etapă a programului Rabla Local 2023 va începe în ultima zi a lunii iulie, la ora 10:00.

Prin acest program, românii vor putea casa mașini mai vechi de 15 ani. Rabla Local este un program complementar Rabla Clasic și Rabla Plus.

Rabla Local 2023: Pentru o mașină casată se acordă un voucher de 3.000 de lei

Rabla

După mai multe amânări, programul Rabla Local 2023 va începe astăzi, 31 iulie. Acest program vizează 100.000 de automobile din toată țara pe care autoritățile doresc să le scoată de pe străzi.

„Cu un buget total de 240 de milioane de lei, programul își propune să contribuie activ la îmbunătățirea calității aerului prin reînnoirea parcului auto din România. Peste 500 de primării sunt înscrise în program”, a scris ministrul Fechet pe pagina de Facebook.

„Este acel program prin care fiecare român cu o mașină mai veche de 15 ani, fără a fi obligat să cumpere un autoturism nou să poată casa mașina respectivă și să primească un voucher de 3000 de lei. Suma de 3.000 de lei este cu un efort de partajare între Ministerul Mediului și autoritatea publică locală – 2.400 lei Ministerul Mediului și 600 lei primăria”, a declarat ministrul Mediului Mircea Fechet, citat de Economedia.ro.

Potrivit ministrului, prin acest program se alocă un buget de aproape un sfert de miliard de lei. Acesta a mai precizat că în program sunt înscrise 500 de primării.

„Vom scoate 100.000 de rable de pe străzile României folosind Rabla Local complementar programelor Rabla și Rabla Plus. Sunt 500 de primării înscrise în acest program. Mă aștept să fie un succes cum au fost și alte programe ale AFM și românii să participe la acest program”, a mai declarat Mircea Fechet.

Procesul de casare este simplu. Proprietarii autovehiculelor mai vechi de 15 ani se pot înscrie prin intermediul aplicației informatice puse la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului sunt detaliate pe site-ul AFM. Termenul limită de înscriere este 31 august 2023 sau până la epuizarea bugetului alocat pentru această acțiune.

Cei înscriși vor beneficia de o primă de casare de 3.000 de lei și nu au obligația de a achiziționa un autovehicul nou. Din aceștia, 2.400 lei sunt alocați de Fondul pentru Mediu, iar 600 lei sunt susținuți de bugetul local.

Sursa: Facebook/Mircea Fechet

Articole similare

Gigantul auto Stellantis a prezentat noua platformă STLA Large pe care vor fi bazate 8 noi mode

Cel mai rapid „fulger”

Bugatti cumpărată de Rimac?