AUTOpro
Generale Stiri Supercar/Hypercar

Viitorul hypercar Zenvo Aurora va folosi un propulsor V12 de 6,6 litri

Marca daneză de mașini sport Zenvo se pregătește de lansarea hypercar-ului Aurora. Reprezentanții companiei au dezvăluit că acesta va primi sub capotă un motor V12 de 6,6 litri.

Debutul viitorului supercar a fost fixat pentru data de 18 august.

Zenvo Aurora va avea motor V12 de 1.250 CP

Zenvo

În urmă cu trei luni, compania daneză Zenvo anunța că va lansa un nou hypercar, denumit Aurora. În același timp, nordicii au precizat atunci că acesta va fi produs într-o serie limitată de doar 100 de exemplare, dintre care 30 au fost deja vândute.

Tot atunci aflam că Aurora va fi echipat cu un propulsor V12 de 6,0 litri twin-turbo. Ei bine, între timp danezii s-au răzgândit și tocmai au anunțat că motorul V12 va dispune în cele din urmă de patru turbine și va avea o cilindree de 6,6 litri.

Acum, reprezentanții Zenvo au dezvăluit și că unitatea va dezvolta o putere incredibilă, de 1.250 CP la 8.000 de rotații pe minut. Motorul a fost dezvoltat în colaborare cu britanicii de la Mahle Powertrain și va respecta noile standarde Euro 7.

Și asta nu este tot. Agregatul V12 de 6,6 litri va lucra alături de un motor electric, sistemul de propulsie hibrid urmând să ofere o putere totală de 1.850 CP. Resursele vor fi livrate către ambele punți.

În plus, Zenvo spune că V12-le este un motor modular, cu posibilitatea de a avea versiuni V8 și V6. Acesta va putea fi alimentat cu combustibili sintetici.

Pentru a mentine greutatea sub control, Zenvo Aurora va combina aluminiul cu fibra de carbon. În aceste condiții, hypercar-ul va fi capabil să atingă o viteză de top de 400 de km/h. Va fi disponibil în două variante: Agil și Tur.

Așa cum spuneam, producția Aurora va fi limitată la doar 100 de unități. Debutul este programat pentru 18 august.

Sursa: Motor1

Articole similare

OICA și-a prezentat oficial strategia de neutralitate CO2

Filip Sîrbu

Lexus RZ primește în Europa o nouă versiune 300e: autonomie de 480 km și tracțiune față

Mihai Morcovescu

Liber la mașini electrice în Moldova

administrator_autopromag