AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen a dezvoltat un nou motor electric de 286 CP. Acesta va debuta pe noul ID.7

Producătorul german de automobile Volkswagen a anunțat că a lansat un nou motor electric. Denumit APP550, propulsorul va dezvolta 286 CP și va fi produs la o uzină din Germania.

Unitatea a fost optimizată de inginerii VW pentru un plus de performanță și de eficiență. Primele modele cu emisii zero din familia ID care vor beneficia de noua motorizare vor fi lansate începând cu ultimul trimestru al anului curent.

Noul motor Volkswagen va fi disponibil în configurația cu roți motrice spate

Volkswagen

Noul motor electric VW a fost dezvoltat special pentru a putea fi integrat pe platforma modulară MEB. Pentru că trebuie să respecte o serie de specificații în materie de dimensiuni pe care le impune această arhitectură, noul propulsor a ridicat câteva probleme inginerilor germani, pe care aceștia au reușit până la urmă să le rezolve.

În aceste condiții, noul APP550 este capabil să dezvolte 286 CP și 550 Nm de cuplu. Inginerii au optimizat această unitate pentru un plus de performanță și de eficiență și va fi disponibil într-o configurație cu tracțiune spate. În plus, motorul are dimensiuni similare cu unitățile care se regăsesc pe modelele din gama ID.

Printre îmbunătățirile aduse se numără un nou stator, un magnet mai puternic, în timp ce sistemul de management termic a fost revizuit. De asemenea, sistemul de răcire nu se bazează pe o pompă de ulei controlată electric.

Reprezentanții Volkswagen nu au dezvăluit detaliile legate de performanțele dinamice ale noului lor motor și nici nu au precizat dacă acesta va fi alimentat de o baterie cu o capacitate mai mare decât cele pe care le folosesc actualele automobile ID. 

Deși VW nu a menționat care va fi primul vehicul care va primi noua motorizare, este de așteptat ca acesta să debuteze pe noul ID.7, care va avea premiera mondială pe 17 aprilie.

Noul motor electric APP550 va fi produs la uzina pe care Volkswagen o deține în orașul german Kassel. Primele modele cu emisii zero care vor primi noua motorizare vor fi lansate pe piață în ultimul trimestru din 2023.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

KIA a dezvăluit noul concept electric EV5. Acesta prefigurează un SUV, care va debuta la final de 2023

Mihai Morcovescu

Noi modele Mercedes-Benz GLA şi Clasa C, disponibile în showroom-urile din România

Noile uleiuri de transmisie Castrol TRANSMAX

Gabi Gogiu