AUTOpro
Generale Green car Stiri

MINI Cooper Electric: primele fotografii cu interiorul. Debutul, în mai 2024 (cu video)

Producătorul britanic de automobile MINI a publicat primele imagini cu interiorul noii generații Mini Cooper Electric. Noul model își va face debutul în primăvara anului viitor.

Marea noutate o reprezintă ecranul central rotund de mari dimensiuni. Cu această ocazie a fost dezvăluită animația de pornire a sistemului de infotainment,

MINI Cooper Electric va renunța la instrumentarul de bord clasic

MINI

La începutul lunii aprilie, MINI a dezvăluit primele fotografii cu viitoarea generație Cooper E, care va fi un model complet electric. Am văzut atunci o serie de actualizări estetice exterioare, mai ales la nivelul stopurilor, care au fost redesenate în totalitate.

Acum, la trei luni distanță, marca deținută de Grupul BMW ne prezintă primele imagini cu habitaclul noului model. Piesa de rezistență o reprezintă ecranul central rotund complet digital.

Acesta pare să aibă aceleași dimensiuni cu cel de pe actualul model. În plus, din câte se poate observa, noul display va prelua inclusiv rolul ceasurilor de bord clasice, care au fost eliminate din spatele volanului. Locul clasicului instrumentar de bord a fost luat de un Head-Up Display.

Când MINI Cooper Electric pornește, iluminarea ambientală luminează porțiunea inferioară a tabloului de bord, iar ecranul afișează emblema mărcii, apoi o grafică specifică ce constă în niște bile galbene care se învârt înainte de a lansa afișajul.

De asemenea, observăm sub ecranul central un panou de comandă ovaloid care conține comenzi fizice. În ceea ce privește planșa de bord, aceasta pare să fie îmbrăcată într-un material textil. În același timp, noul volan va avea doar două spițe, iar butoanele par să fie mai mari, în timp ce selectorul transmisiei a fost mutat sub ecranul central.

Din punct de vedere tehnic, se știe deja că viitorul automobil electric va fi echipat cu un motor electric de 181 CP. Acesta va fi alimentar de o baterie de 40,7 kWh. Va mai exista o versiune Cooper SE, care va folosi un motor electric de 215 CP și o baterie de 54,2 kWh. Autonomia anunțată va fi cuprinsă între 300 și 400 de kilometri.

Debutul noului MINI Cooper Electric a fost fixată pentru luna mai 2024.

Sursa: MINI via Motor1

Articole similare

MITT Motorcycles intră oficial pe piața din România

Darius Pana

Maserati revine în motorsport. Va concura în Formula E!

Florin Amariei

Primele estimări pentru luna aprilie: piața auto a scăzut cu 98% în Italia

administrator_autopromag