AUTOpro
Stiri

Chinezii de la Geely pregătesc lansarea de sateliți

Geely geespace

Compania chineză Geely, cunoscută în special pentru activitatea sa din industri auto a anunțat astăzi că pregătește lansarea a doi sateliți care vor putea fi utilizați și pentru platforma sa OmniCloud.

Se împlinesc 50 de ani de la lansarea primului satelit chinez în spațiu, iar compania GeeSpace, filială a Geely Technology Group vrea să marcheze acest eveniment prin lansarea a doi sateliți care vor fi suspuși testelor finale în luna iunie. Ulterior, aceștia vor fi trimiși în spațiu de la Jiuquan Satellite Launch Center. Conform oficialilor Geely, odată cu lansarea sateliților va fi inaugurată și OmniCloud, o platformă cloud bazată pe Inteligență Artificială (AI).

Geely Holding a intrat în industria aerospațială prin înființarea GeeSpace în cadrul Geely Technology Group în 2018 cu scopul de a dezvolta, lansa și pune în funcțiune sateliți de orbită joasă, primii dintre aceștia urmând a fi lansați în a doua jumătate a anului 2020.

Primii doi sateliți GeeSpace sunt proiectați să ofere utilizatorilor servicii de poziționare de înaltă precizie și să sprijine funcționarea OmniCloud, o nouă platformă de cloud AI bazată pe satelit care a fost dezvoltată de GeeSpace.

OmniCloud este o platformă deschisă prin care poate fi gestionat traficul urban, poate asigura date de poziționare de înaltă precizie pentru vehicule, simplifică managementul transportului de călători și sistemele de car sharing.

OminCloud este, de asemenea, esențial pentru de3zvoltarea vehiculelor autonome.

În sectorul industrial, OmniCloud poate oferi asistență cu ajutorul senzorilor plasați pe echipamentele de producție, permițând operatorilor să monitorizeze, controleze și să întrețină de la distanță echipamentele oricând și oriunde.

În 2010, președintele grupului Zhejiang Geely Holding, Li Shufu, și-a expus viziunea pentru viitorul companiei menționând că aceast trebuie să fie bazată pe tehnologie și inovație.

Articole similare

Uniunea Europeană va impune taxe vamale de până la 38% pentru electricele produse în China

Mihai Morcovescu

ACEA: Înmatriculările de mașini noi în UE au crescut cu peste 6% în luna noiembrie

Mihai Morcovescu

Hyundai a prezentat noul Tucson facelift dedicat pieței din Europa

Mihai Morcovescu

Leave a Comment