AUTOpro
Prezentari Stiri

NOUL JAGUAR XF: ELEGANT, LUXOS, CONECTAT

Jaguar prezintă noile și dinamicele modele Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake, care beneficiază de o tehnologie hibridă ușoară și de un nou sistem de infotainment.

Noile și dinamicele modele Jaguar XF Sedan și XF Sportbrake se remarcă prin exterior îmbunătățit, un interior complet nou, realizat cu materiale luxoase noi și tehnologii moderne, perfect integrate și conectate..

Schimbările exterioare ale noului Jaguar XF sunt subtile. Noul model beneficiază de o bară față nouă, cu prize de aer mai mari și mai coborâte, care conferă o atitudine dominantă. Această impresie este accentuată de grila față mai lată, cu design de tip fagure, specific modelelor Jaguar clasice. Prizele de aer laterale includ acum sigla Jaguar, demonstrând atenția deosebită acordată detaliilor.

Farurile, foarte subțiri, cu lumini de zi (DRL) în formă de dublu “J” sunt disponibile opțional cu tehnologie Pixel LED. Sistemul poate genera fascicule variabile, prin selectarea unor segmente de LED-uri diferite, pentru a optimiza vizibilitatea fară a distrage atenția celorlalți șoferi. De asemenea, includ faza lungă adaptivă, care evaluează condițiile de deplasare și adaptează automat faza lungă pentru a ocoli vehiculele care vin din față și indicatoarele rutiere.

În spate, designul îmbunătățit include o bară mai lată și mască spate în culoarea caroseriei, care lasă impresia unei gărzi la sol mai reduse.

Interior îmbunătățit

În interior, schimbările sunt mult mai semnificative, cu o mare parte din design reîmprospătat, rezultat al unor îmbunătățiri semnificative ale tehnologiei. Interiorul este acum mai luxos, se bucură de o conectivitate îmbunătățită și de o silențiozitate sporita. Designul postului de conducere este mai îndrăzneț, mai dinamic și mai axat pe cerințele șoferului. O consolă centrală nouă, sportivă, cu un profil mai dinamic, se încadrează perfect în planșa de bord și încorporează un încărcător wireless cu amplificator de semnal.

Elementul fundamental al noului interior este ecranul tactil curbat, cu diagonala de 11,4 inch, integrat perfect într-o carcasă din magneziu elegantă, care controlează noul sistem multimedia Pivi Pro. Acesta prezintă o grafică mai clară, mai strălucitoare și o interfață mai ușoară pentru utilizator, transferând majoritatea funcțiilor majore de navigație, climă și audio pe afișajul principal. Finisajele naturale, cu ornamente din lemn și aluminiu, îmbracă marginea superioară a ușilor și toată lățimea planșei de bord.

Motorizare

Noile modele Jaguar XF și XF Sportbrake sunt propulsate de o gamă modernă de motorizări diesel și pe benzină, cea diesel fiind de tip Mild Hybrid (MHEV). Noul XF este disponibil cu transmisii automate cu 8 trepte, tracțiune spate sau integrală.

Modelul cu motorizare diesel are o tehnologie hibridă ușoară, despre care Jaguar spune că are un consum de combustibil de 57,2 mpg și emisii de 131 g / km în testele oficiale. Dieselul de 204 CP dezvoltă un cuplu de 430 Nm, iar sistemul său MHEV utilizează un alternator cu o curea integrată (BiSG), amplasat în compartimentul motorului și care recuperează energia pierdută de obicei la decelerare și frânare, pentru a o stoca într-o baterie litiu-on de 48 V, amplasată sub portbagaj.

Persoanele care preferă modelele pe benzină pot opta între versiunea de 250 CP sau 300 CP a motorului de 2,0 litri cu 4 cilindri, care dezvoltă un cuplu de 365 Nm și respectiv 400 Nm. Ambele versiuni sunt echipate cu cele mai noi tehnologii în domeniul motoarelor, cum ar fi un turbocompresor de tip twin scroll și sistem de distribuție variabilă continuă (CVVL), pentru a fi deopotrivă performante și rafinate.

Tehnologie avansată

Noul XF are la bază arhitectura electronică avansată Jaguar, denumită EVA 2.0, compatibilă cu o serie de tehnologii noi, pentru ca vehiculul să fie întotdeauna conectat și actualizat.

Așa cum am menționat mai sus, noul model este echipat cu un ecran HD interactiv pentru șofer, cu diagonala de 12,3 inch, grafică îmbunătățită și aspect configurabil, care poate afișa multiple informații. De asemenea, cu ajutorul celei mai noi tehnologii de afișare pe parbriz, Head-Up Display, noul Jaguar XF oferă șoferilor toate informațiile de care au nevoie, fără a le distrage atenția de la condus.

Sistemul multimedia intuitiv dispune în echiparea standard de Apple CarPlay® și permite clienților să conecteze simultan 2 telefoane mobile prin Bluetooth. De asemenea, în funcție de piață sunt disponibile în echiparea standard sistemele Android Auto™ și Baidu CarLife. Încărcarea wireless a dispozitivelor, cu amplificator de semnal, permite încărcarea rapidă a unui smartphone. Sistemul asigură o claritate îmbunătățită a apelurilor, cu ajutorul unei antene externe. În plus, sistemul benficiază de o configurare dual sim, care asigură cea mai bună conexiune posibilă, dar și funcții precum streamingul și sistemul de actualizare over-the-air al Jaguar, care pot funcționa simultan fără reducerea performanțelor.

O gamă de tehnologii avansate asigură sănătatea și confortul tuturor pasagerilor. Cu ajutorul tehnologiei Nanoe, disponibilă opțional pentru toate modelele, ionizarea aerului din habitaclu îmbunătățește calitatea aerului, prin eliminarea alergenilor și a mirosurilor neplăcute.

Angajamentul Jaguar privind crearea de vehicule puternice și ușoare continuă cu noul XF. Structura realizată în cea mai mare parte din aluminiu utilizează aluminiul reciclat pentru o sustenabilitate îmbunătățită și reprezintă o contribuție importantă la realizarea obiectivului Jaguar, o lume cu zero emisii, zero accidente și zero aglomerație.

Articole similare

CES 2024: Sony Honda Mobility a prezentat în Las Vegas o nouă versiune a sedanului electric Afeela (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Tehnologia holografică 3D i-ar putea ajuta pe șoferi să evite pericolele rutiere

Mihai Morcovescu

AUTOBEST primește recunoaștere din partea Renault și Hyundai

Darius Pana

Leave a Comment