AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen și Renault ar putea lansa împreună un model electric de 20.000 de euro

Volkswagen

Potrivit unor informații apărute în presa germană, Volkswagen ar urma să producă viitorul său model electric de 20.000 de euro în colaborare cu un alt producător.

Se pare că oficialii companiei din Wolfsburg poartă discuții cu potențiali parteneri, iar printre aceștia s-ar număra şi Renault.

Volkswagen și Renault vor lansa câte o electrică de 25.000 de euro

Volkswagen

Acum, cotidianul german Handelsblatt, citat de Reuters, scrie că marca germană este interesată să coopereze pentru dezvoltarea unei noi platforme dedicate. Aceasta ar urma să fie folosită la un vehicul electric accesibil pentru marea masă a cumpărătorilor.

Din câte se pare, discuţiile dintre VW și Renault sunt deocamdată într-un stadiu incipient, dar acestea există. Potrivit Handelsblatt, germanii și-au propus să atingă o capacitate de producţie anuală cuprinsă între 200.000 şi 250.000 de unități.

În luna martie, Volkswagen a dezvăluit detaliile unui automobil electric care ar urma să coste 25.000 de euro. Acesta se află în faza de dezvoltare și va fi lansat până în 2025. Germanii susțin că va oferi o autonomie de 450 de kilometri şi va putea fi încărcat de la 10% până la 80% în aproximativ 20 de minute. La acel moment, Volkswagen anunţa că lucrează şi la un vehicul mai ieftin, de 20.000 de euro, dar nu a oferit alte informaţii.

Separat, constructorul auto francez Renault a anunţat luna trecută că în 2025 va lansa un nou vehicul electric cu un preț de sub 20.000 euro. Acesta se va numi Legend, va fi un automobil urban de clasă compactă și va fi fabricat în Europa.

Sursa: Handelsblatt

Articole similare

Programul Rabla Local 2023 începe azi, 31 iulie. Câți bani vor primi proprietarii pentru casarea unei mașini?

Mihai Morcovescu

Nissan își va reduce cu 20% gama de produse

Robert Stan

Opel aniversează 50 de ani de la debutul primei generații Kadett

Mihai Morcovescu