AUTOpro
Green car Motorsport Stiri

BMW si Audi parasesc Formula E

bmw audi formula e

Oficialii competitiei raman optimisti, chiar daca BMW si Audi au anuntat ca parasesc Formula E.

Formula E ramane, conform declaratiilor fondatorului Alejandro Agag, intr-o forma buna si continua sa atraga suficient interes din partea producatorilor auto, cu toate ca BMW si Audi deja au anuntat ca nu vor mai participa la competitie dupa sezonul viitor.

Agag a declarat ca se afla in discutii avansate cu alte trei marci auto care vor sa se alature Formulei E, competitia desfasurata exclusiv in medii urbane arhicunoscute.

“Producatorii vin si pleaca, iar deciziile lor se bazeaza pe o multime de factori. Unele marci au fost afectate destul de rau de pandemia Covid-19”, a explicat CEO-ul Formula E.

Agag a mai adaugat ca in prezent Formula E are “cei mai multi producatori auto implicati in cursa”, fata de alte astfel de campionate.

“Exista un apetit crescut pentru intrarea in campionat. Stirea (n.r. cum ca Audi si BMW pleaca) este prezentata ca fiind mult prea importanta fata de ceea ce reprezinta ea cu adevarat”, a mai precizat Agag.

Cei doi giganti auto germani au anuntat ca renunta la Formula E in aceasta saptamana, cand BMW a explicat ca face acest pas pentru a-si sustine noua strategie de dezvoltare.

“Cand vine vorba de dezvoltarea propulsiei electrice, BMW pur si simplu a epuizat orice oportunitate pentru transferul tehnologiei in mediul competitiv din Formula E”, a fost raspunsul succint oferit de marca auto bavareza.

Cine mai ramane in Formula E

Agag a spus ca a aflat de decizia BMW de a parasi Formula E cu o ora inainte ca aceasta sa fie anuntata public.

La auzirea acestor vesti, comunitatea si partile implicate in cadrul campionatului s-au intrebat daca nu cumva Formula E si-a pierdut relevanta.

“Toti angajatii mei lucreaza pentru a dezvolta hypercar-uri electrice. Nu cred ca vreunul dintre ei se uita la Formula E. Cred ca momentul acestei competitii s-a dus”, a spus Mate Rimac, fondatorul Rimac, despre anuntul BMW si Audi.

A mai adaugat si faptul ca “Tesla n-a fost niciodata implicata in vreo cursa si a construit cel mai valoros brand auto din intreaga lume”.

Costurile trebuie reduse

Mercedes-Benz ramane in Formula E, dar urmareste o reducere clara a costurilor. Agag a fost de acord si a spus ca va limit bugetul echipelor la 15 milioane de euro pe an.

“Va trebui sa implementam aceasta limitare cat mai curand posibil. Dar noi ne-am gandit sa o facem inainte de decizia luata de BMW si Audi”, a declarat CEO-ul campionatului.

Desi BMW pleaca din Formula E, Andretti Motorsport ramane.

In Formula E mai raman Porsche, Nissan, Jaguar si DS.

Articole similare

RECORD DE PARTICIPARE: 60 DE ECHIPAJE ÎN GRAND-PRIX AUTO, MOTO ȘI OFF-ROAD

administrator_autopromag

Dacia relansează ediția specială Duster Extreme pe versiunea 2022 a SUV-ului românesc

Mihai Morcovescu

Genesis a prezentat versiunea restilizată a berlinei G80

Mihai Morcovescu

Leave a Comment