AUTOpro
Generale

Șeful Opel a vorbit la București despre modul în care marca face tranziția către electromobilitate

Florian Huettl, directorul general al mărcii Opel, a fost invitat de onoare în România la ediția din acest an a Forumului Mobilității Sustenabile.

Principala temă abordată de oficialul german a fost „Energia germană – Transformare cu viteza luminii“.

Șeful Opel a vizitat Trust Motors, unic importator al mărcii germane în România

Opel

Florian Huettl a evidențiat tranziția prin care trece industria auto și modul în care marca Opel acceptă și abordează această provocare, privind-o ca pe o oportunitate de a contura mobilitatea viitorului.

„Anul viitor, Opel va sărbători 125 de ani ca producător de automobile și va oferi cel puțin un model electric pe baterii în fiecare gamă. Astfel, continuăm să conducem în mod consecvent schimbarea către electromobilitate. De asemenea, demonstrăm cât de bine stăpânește Opel transformarea în industria auto. Obiectivul nostru este mobilitatea la prețuri accesibile și neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2”, a declarat Huettl la București.

În timpul scurtei sale vizite în țara noastră, Huettl a vizitat unul dintre dealerii mărcii germane din București. Împreună cu membrii managementului de top al Trust Motors (unic importator al mărcii în România), a elaborat un plan de dezvoltare pentru 2024 în România.

Alături de celelalte mărci ale Grupului Stellantis importate de Trust Motors (Peugeot, Citroën și DS), marca din Russelsheim se află în plin proces de electrificare, 15 modele electrificate fiind în prezent pe piața locală.

Forumul Mobilitatății Sustenabile a fost organizat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA). Acesta promovează tehnologiile ecologice, reducerea emisiilor de carbon și îmbunătățirea calității vieții în orașe, atât din perspectiva companiilor private, cât și a sectorului public.

Sursa: Opel

Articole similare

Aston Martin ar putea produce un model electric ultra-performant

Lake Garda Travel Guide and What to See and Do

Mihai Predescu

CES 2023: Peugeot a dezvăluit conceptul electric Inception, care anunță noul limbaj de design al mărcii

Mihai Morcovescu