AUTOpro
Concept car Generale Green car Stiri

Renault relansează Twingo ca un model complet electric. Debutul a fost fixat pentru 2026 (VIDEO)

Volkswagen

Producătorul francez de automobile Renault a prezentat noul concept-car Twingo Electric, care își va face debutul ca model de serie în cursul anului 2026.

Conform informațiilor oficiale, viitorul vehicul urban cu emisii zero va avea un preț de pornire mai mic de 20.000 de euro.

Viitorul Renault Twingo Electric de serie va fi inspirat de prima generație

Renault

Renault a introdus în 1992 prima generație Twingo, care a fost un mare succes de piață în Europa. Modelul francez de oraș a mai primit încă două iterații, în 2007 și 2014, iar acum marca din Hexagon o pregătește pe cea de-a patra.

Spre deosebire de predecesorii săi, viitorul Twingo va fi un model complet electric și își va face debutul comercial în 2026. Zilele trecute, compania franceză a dezvăluit conceptul viitorului model de serie Twingo Electric.

Prezentat în comunicatul de presă inițial sub numele de cod Legend, noul Twingo Electric este din punct de vedere estetic o reinterpretare modernă a primei generații. Conceptul a primit aceleași faruri ciudate de pe primul Twingo, evident restilizate și cu tehnologie LED, iar pe capotă există priza de aer triplă care, deși este mult mai pronunțată, amintește de prima iterație. Aspectul exterior este completat de stopurile LED și jantele cu design aerodinamic.

Twingo Electric va costa sub 20.000 de euro

Viitorul Twingo de serie va fi poziționat în gamă sub noul Renault 5 Electric și SUV-ul său compact Renault 4. Deocamdată, Renault nu a oferit nici un fel de detalii tehnice despre viitorul automobil urban.

În schimb, a anunțat un consum de doar 10 km/kWh. De asemenea, știm deja că viitorul Twingo va avea un preț de pornire de sub 20.000 de euro și că va fi produs de noua divizie Ampere de mașini electrice a mărcii franceze.

Sursa: Renault via Motor1

Articole similare

Dacia relansează ediția specială Duster Extreme pe versiunea 2022 a SUV-ului românesc

Mihai Morcovescu

Groapa care “ciripește”

administrator_autopromag

Kia, soluții de mobilitate pentru armată la IDEX 2021

Florin Amariei