AUTOpro
Generale Green car Stiri

Turcia va majora cu 40% prețurile tuturor mașinilor produse în China

Autoritățile din Turcia au anunțat că toate automobilele produse în China vor avea prețuri cu 40% mai mari.

Decizia a fost luată cu scopul de a se încerca reducerea importurilor și, implicit, protejarea industriei auto locală.

Măsura luată de guvernul din Turcia va intra în vigoare după 30 de zile

Togg

China se confruntă în prezent cu presiuni comerciale tot mai mari la nivel mondial din cauza exporturilor sale tot mai mari de automobile electrice. Multe țări, mai ales cele din Europa, dar și SUA, susțin faptul că guvernul de la Beijing subvenționează puternic aceste vehicule pentru a-și susține economia. Mai exact, pentru a sprijini producția primului vehicul electric local. Este vorba despre modelul Togg T10X (foto jos).

Comisia Europeană urmează să anunțe săptămâna viitoare dacă va impune tarife suplimentare provizorii. Recent, administrația americană a anunțat că tarifele de import pentru mașinile chinezești vor fi majorate de la 25% la 100%.

Mai nou, și Turcia a luat o nouă decizie în fața avalanșei de mașini produse în China. După ce, anul trecut, au impus tarife mai mari doar pentru vehiculele electrice chinezești, acum, autoritățile de la Istanbul au extins această măsură la toate mașinile importate din China, inclusiv hibride sau cele echipate cu motoare termice.

Concret, Turcia va impune taxe de import de 40% pentru toate mașinile produse în această țară asiatică. Decizia va intra în vigoare după 30 de zile.

Totodată, noile taxe vamale vizează mașinile cu prețuri accesibile pentru care turcii impun un preț minim de 7.000 de dolari. În cazul în care taxa de 40% calculată se situează sub acest prag se va aplica această taxă minimă.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Audi Activesphere Concept, un off-roader supertehnologizat, care se poate transforma într-un pick-up (cu video)

Mihai Morcovescu

Pirelli asigură performanța pe pistă și siguranța pe drum

administrator_autopromag

Polestar 3 primește o nouă versiune entry-level cu 300 CP și 650 km autonomie

Mihai Morcovescu