AUTOpro
Generale Green car Stiri

Fotografii cu viitorul SUV subcompact Alfa Romeo au fost „scăpate” pe internet

Italienii de la Alfa Romeo vor lansa în primul trimestru al anului viitor un nou SUV de mici dimensiuni. Acesta va avea atât versiuni termice, cât și electrice și va fi poziționat în gamă sub Tonale.

Deși mai este mult până atunci, acum au fost „scăpate” pe internet o serie de imagini cu viitorul model.

Viitorul SUV subcompact Alfa Romeo va avea atât versiuni termice, cât și electrice

Alfa Romeo

Spre norocul fanilor, pe internet au apărut o serie de imagini cu viitorul crossover, cel mai probabil dintr-o eroare. Deși s-ar putea specula că este vorba despre un studiu de design, detaliile estetice clare, dar și momentul la care pozele au apărut ne fac să credem că acestea provin chiar de la „Centro Stile” Alfa Romeo.

Din fotografii se poate observa grila „Scudetto” (mai mică decât la alte modele), jantele specifice și spoilerul frontal. Acesta găzduiește prize de aer care par preluate de la Giulia.

De asemenea, remarcăm farurile LED subțiri divizate pe două zone, capota sculptată, două eleroane Posterioare și stopuri LED subțiri. În plus, mânerele ușilor din spate sunt integrate în stâlpul C, un element de design care amintește de Giulietta.

Despre viitorul SUV sub-compact se știe deocamdată că va fi construit pe platforma CMP/eCMP a gigantului Stellantis. Este aceeași arhitectură pe care se bazează și alte modele din grup, între care Jeep Avenger și Fiat 600.

În același timp, potrivit zvonurilor care circulă în industrie, modelul ar putea fi botezat Brennero. Evident, informația nu a fost confirmată de cei de la Alfa Romeo.

Din punct de vedere tehnic, viitorul Brennero în versiune termică ar putea împărtăși un grup motopropulsor electrificat cu viitoarea versiune PHEV a lui Fiat 600. De asemenea, ar putea adopta motorizarea „mild-hybrid” de 1,2 litri cu trei cilindri, utilizat de mai multe modele Peugeot și Opel. 

Viitorul crossover Alfa Romeo va fi oferit și în variante pur electrice, cu unul și cu două motoare. Autonomia s-ar putea situa în jurul valorii de 390 de kilometri.

Cel mai mic SUV al italienilor, după Stelvio și Tonale, ar urma să debuteze în primul trimestru din 2024.

Sursa: Carscoops

Articole similare

MG Motor intră pe piața din România + test drive pe scurt gama MG

Filip Sîrbu

Radu Necula este noul campion din Cupa Suzuki

Filip Sîrbu

Referendum pentru eliminarea SUV-urilor din centrul Parisului. Ce măsură vor să ia autoritățile pariziene?

Mihai Morcovescu