AUTOpro
Stiri

Bugatti Bolide – conceptul care strapunge limitele

bugatti bolide

Constructorul auto francez Bugatti prezinta conceptul Bolide – automobilul care retine esenta performantei de varf incununata de luxul exclusiv si o transforma in manifest.

Bugatti Bolide este un raspuns oficial european la avantul american in domeniul automotive. Cumulul de caracteristici incredibile si elementele fascinante care compun acest rezultat neasteptat reprezinta o incheiere glorioasa a unei aventuri in destramarea limitelor.

Automobilul a luat nastere dintr-un gand: “Ce ar fi daca?”. Adunand cei mai buni ingineri, pastrand reteta de succes deja dovedita de-a lungul revitalizarii companiei auto franceze de catre grupul Volkswagen si multumita propriei reinventari, Bugatti Bolide marcheaza o revolutie a finetii in performanta de inalt nivel.

Bolide reprezinta curajul neingradit al Bugatti, iar aceasta stare de fapt poate fi observata facil prin reteta folosita pentru a transpune in realitate autovehiculul: incredibilul propulsor de 8 litri cu 16 cilindri dispusi in W care produce 1824 de cai putere (1850 PS), o greutate totala de 1.240 de kilograme si o viteza maxima de peste 500 de km/h. Valorile acestea ne duc cu gandul la Formula 1, insa nu gresim deplasandu-ne in aceasta directie. Intregul ansamblu a fost dezvoltat cu limitele FIA in minte la fiecare pas.

bugatti bolide

“Bugatti Bolide reprezinta rezultatul cautarilor noastre neincetate pentru inovatii tehnnologice – se afla in armonie cu valorile de excelenta, curaj si dedicare ale brandului. Si Bugatti nu ramane niciodata pe loc. Ne aflam intr-o perpetua cautare pentru a atinge noi si incitante tinte.

Ne-am intrebat cum am putea transforma in reprezentant de seama al companiei motorul W16 pastrandu-l in forma sa cea mai pura – doar folosind patru roti, cutia de viteze, volanul si, singurul lux permis, doua scaune. Dupa un experiment fara compromis, o serie de consideratii importante si testari multiple, s-a nascut Bugatti Bolide. Cand il conduci, simti ca te afli in aventura vietii tale”, spune Stephan Winkelmann, presedintele Bugatti.

Bugatti Bolide – raport putere greutate de 0,67kg/PS

Pentru a putea ajunge la greutatea de 1.240 de kg constructorul auto a renuntat la orice preconceptie si a adoptat solutii progresiste ce ne previzualizeaza viitorul. Toate elementele de tintuire sunt realizate din titan. Totodata, un nou material usor cu pereti extrem de subtiri si componente functionale a fost facut special pentru Bolide dintr-un aliaj de titan aerospatial. Sunt realizate cu ajutorul unei imprimante 3D care poate garanta ca aceste componente new-age au o rezistenta la tensiune aplicata de 1.250 de newtoni pe milimetru patrat.

bugatti-bolide-concept

Fibra de carbon ranforsata face parte integranta din reteta folosita pentru a construi „Bolide-ul”. Aceasta este marginita de un material hibrid realizat din…

Vezi continuarea si detaliile complete in Revista AutoPro!

bugatti bolide

 

Articole similare

Kia va relua producția la uzina din Zilina pe 6 aprilie

administrator_autopromag

Volkswagen oprește vânzările de mașini pe motorină și benzină din 2035

Florin Amariei

Primul Opel Insignia Grand Sport a părăsit linia de asamblare

Filip Sîrbu

Leave a Comment