AUTOpro
Stiri

Renault Mégane Sedan: impunător cu un design elegant

Noul Renault MÉGANE Sedan adoptă un stil mai elegant, mai rafinat și este echipat cu cele mai noi tehnologii.

Design elegant şi rafinat

Noul Mégane Sedan integrează tehnologia LED 100% Pure Vision, care este mai eficientă pe drum, precum și semnătura luminoasă emblematică Renault în forma literei C.

În partea din față are o nouă bară de protecție și o nouă grilă care încorporează elemente cromate. Difuzoarele de aer apar în partea din față a arcurilor roților pentru o aerodinamică îmbunătățită. Pe laturile sale, noul model beneficiază de un design îmbunătățit al aripilor și de iluminarea mânerului ușii. Noul model este disponibil în șapte culori, inclusiv noul Highland Grey, şi este echipat cu jante noi, de la 16 la 17 inci.

Interior modernizat

Noul Mégane Sedan este echipat cu un tablou de bord digital de 10 inch, care integrează sistemul de navigație GPS, pentru a personaliza experiența de condus într-un mod foarte intuitiv. Tabloul de bord încorporează și un nou ecran multimedia de 9,3 inch, pentru un afișaj de două ori mai mare, iar poziționarea verticală modernizează habitaclul. Cu noul sistem multimedia Renault EASY LINK, Mégane Sedan oferă toate funcțiile de navigație și infotainment, precum și setările MULTI-SENSE.

Sisteme de asistență

Noul Mégane Sedan încorporează noi sisteme de asistență pentru a face experiența la bord mai sigură și mai plăcută. Dintre acestea enumerăm:

– Controlul de viteză adaptiv (Adaptive Cruise Control) cu funcția Stop & Go menține distanța față de vehiculul din faţă la o anumită viteză și reglează accelerația și frânarea;

– Sistemul de frânare de urgență activă (Active Emergency Braking System) este îmbunătățit cu funcția de detectare a pietonilor. Maximizează siguranța prin avertizarea șoferului cu privire la o situație periculoasă și poate acționa frâna, dacă șoferul nu reacționează;

– Alerta de trafic din spate (Rear Cross Traffic Alert) detectează un obstacol care se apropie și îl avertizează pe șofer atunci când rulează înapoi;

În plus, funcția Auto-Hold, cea care permite șoferului să staționeze cu frâna eliberată, a fost îmbunătățită pentru un confort mai mare în oraș. Noul Mégane Sedan include şi alte sisteme de asistenţă, care să ofere un condus mai sigur și mai confortabil, cum ar fi Avertizare la schimbarea benzii de rulare (Lane Departure Warning), Alertă de somnolență (Drowsiness Alert) și Avertizare la unghi mort (Blind Spot Warning).

Motorizare

Mégane Sedan oferă o gamă mai largă de motoare, adaptate numeroaselor nevoi ale clienților și compatibile cu noile reglementări stabilite de standardul Euro 6D.

Varianta pe benzină, oferă noul motor 1.0 TCe cu injecție directă, într-o versiune de 116 CP (cu transmisie manuală) optimizată pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2. Motorul 1.3 TCe, echipat cu filtru de particule, rămâne disponibil și în versiunea de 140 CP (cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).

Versiunea pe motorină are un propulsor 1.5 Blue dCi, care este disponibil în versiunea de 116 CP (cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte).

 

Articole similare

Sute de mii de vehicule Mercedes-Benz, rechemate la service

administrator_autopromag

Audi prezintă primele schițe cu modelul Q4 e-tron

Dragos Baltateanu

ACEA: Piaţa auto din UE va înregistra în 2020 prima scădere din ultimii şapte ani

administrator_autopromag

Leave a Comment