AUTOpro
Generale Green car Stiri

Fiat a demarat producția noului SUV electric de segment B 600e

Producătorul italian de automobile Fiat a anunțat că noul model electric 600e a intrat în producția de serie la uzina din Tychy (Polonia).

Primul exemplar al vehiculului cu emisii zero a părăsit deja linia de asamblare. Acesta este în versiunea de top La Prima și este finisat în nuanța de portocaliu „Sun of Italy”.

Fiat 600e este produs la fabrica de la Tychy

Fiat

La începutul lunii iulie, constructorul torinez a dezvăluit noul SUV electric de segment Fiat 600e. Acesta este dezvoltat pe aceeași platformă cu SUV-ul Jeep Avenger.

Asta înseamnă că folosește un motor electric de 156 CP, care este alimentat de o baterie de 54 kWh. Autonomia declarată ajunge până la 400 de kilometri în ciclu combinat WLTP. În regim urban, noul 600e poate parcurge peste 600 de kilometri. Noul 600e este disponibil în două versiuni diferite: La Prima și Red.

Acum, la mai bine de două luni distanță, producătorul italian anunță că noul 600e a intrat în producția de serie la fabrica pe care Fiat o deține în orașul polonez Tychy.

Această uzină a început să producă mașini pentru marca italiană în 1975. De la începutul producției în urmă cu 48 de ani și până în decembrie 2022, această fabrică a produs peste 10,8 milioane de automobile. În prezent aici lucrează peste 2.000 de oameni.

Potrivit comunicatului oficial, portofoliul de produse include modele care au câștigat prestigiosul premiu European Car of the Year. Este vorba despre Jeep Avenger (2023) și două modele Fiat: 500 (2008) și Panda (2004). 

Primul Fiat 600e produs la Tychy este o versiune de top La Prima și este vopsit în nuanța „Sun of Italy”. La momentul lansării, reprezentanții mărcii anunțau că noul 600e are un preț de pornire de 35.950 de euro pe piața din Italia.

Sursa: Fiat

Articole similare

Kia Sportage 2022 – făcut exclusiv pentru europeni!

Florin Amariei

Noua generație Skoda Superb și Kodiak PHEV vor fi lansate în a doua jumătate a anului 2023

Mihai Morcovescu

Skoda Enyaq va fi primul SUV electric al mărcii

Dan Damian