AUTOpro
Generale Plug-in Hybrid Stiri

Mazda a amânat lansarea noului SUV CX-70 pentru 2024

Mazda

Constructorul japonez de automobile Mazda a anunțat în mod oficial că lansarea noului model CX-70 a fost amânată pentru anul 2024.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul diviziei nord-americane Mazda, Tom Donnelly, care, însă, nu a divulgat motivele care au determinat luarea acestei decizii.

Viitorul Mazda CX-70 va avea și versiune plug-in hybrid

Mazda

Producătorul asiatic anunța la începutul anului curent că noul model CX-70 va fi lansat până la finalul lui 2023. Cu toate acestea, niponii nu vor putea să-și țină promisiunea, anunțând că lansarea va avea loc undeva în 2024.

Noul model va fi bazat pe o platformă complet nouă. Viitorul SUV va fi poziționat în gamă deasupra lui CX-60 și va oferi atât versiuni echipate cu motoare cu 6 cilindri, cât și una plug-in hybrid.

Oficialii mărcii spun că CX-70 va fi un „model cu două rânduri, cu o caroserie similară cu cea a lui CX-90”. Spre deosebire de acesta, care are trei rânduri de scaune, CX-70 va fi oferit doar într-o configurație cu cinci locuri. Asta nu înseamnă că va fi mai mic

În același timp, Tom Donnelly a confirmat că Mazda va lansa un model electric în 2025. Despre acesta se știe doar că va folosi un nume deja existent și că va fi un SUV compact.

Sursa: Mazda via Motor1

Articole similare

Cum arată importurile de mașini din Europa, China și SUA raportate la producțiile interne

Darius Pana

STUDIU: Încărcarea unei mașini electrice este mai scumpă decât alimentarea unui automobil termic

Mihai Morcovescu

How To Enjoy Fresh Fruits on Floating Market, Thailand

Mihai Predescu