AUTOpro
Generale PHEV Stiri

Noul BMW Seria 5 este disponibil acum şi în două versiuni PHEV: 530e și 550e xDrive

BMW tocmai a anunțat că a extins gama sedanului de clasă executive Seria 5. După electricul i5 şi variantele cu motoare termice cu tehnologie mild-hybrid 48V, bavarezii au lansat două noi versiuni.

Denumite 530e și 550e xDrive, acestea folosesc motorizări plug-in hybrid. Ambele vor fi disponibile începând din luna noiembrie.

Noile BMW 530e și 550e xDrive oferă 299 și 489 CP

BMW

În luna mai a anului curent, BMW a lansat cea de-a opta generație Seria 5. Noul model de clasă executive era disponibil până acum doar cu motoare termice și cu propulsoare electrice.

Acum, însă, producătorul german anunță lansarea pe piaţă a două noi versiuni hibride cu încărcare la priză. Este vorba despre 530e și 550e xDrive.

Prima dintre acestea a primit un sistem hibrid alcătuit dintr-un motor pe benzină cu 4 cilindri de 2,0 litri și un motor electric. Acest model oferă în această configurație 299 CP și 450 Nm de cuplu. BMW 530e realizează sprintul 0-100 km/h în 6,3 secunde și atinge o viteză maximă de 230 de km/h.

În modul pur electric, noua versiune 530e poate parcurge între 93 și 103 kilometri în regim WLTP. În plus, în modul de rulare, viteza de top este limitată la 140 de km/h.

Cea de-a doua versiune, 550e xDrive, folosește un benzinar de 3,0 litri în 6 cilindri și un propulsor electric. Ansamblul dezvoltă 489 CP și 700 de Nm. Cu aceste resurse, modelul atinge „suta” în 4,3 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Sistemul plug-in hybrid îşi transferă puterea la drum prin intermediul tracţiunii integrale inteligente xDrive, fie în modul pur electric, fie folosind motorul termic, fie folosind ambele motoare. 

Autonomia este ceva mai mică decât în cazul lui 530e. Astfel, în modul de rulare electric, 550e xDrive poate poarcurge între 83 și 90 de kilometri în ciclu WLTP.

Cât costă noile versiuni 530e și 550e xDrive?

Ambele versiuni folosesc o baterie litiu-ion de 19,4 kWh, care poate fi încărcată complet în 3 ore și 15 minute. La o priză convenţională de uz casnic, procesul de încărcare este finalizat în 11 ore şi 45 de minute.

Integrarea acumulatorului se face în partea de jos a automobilului, cu un efect pozitiv atât asupra centrului de greutate al acestuia, cât şi asupra spațiului de încărcare. Cu un volum de 520 de litri, portbagajul versiunilor plug-in hybrid este la fel de încăpător ca acela al variantelor dotate cu motorizări termice.

În ceea ce privește dotările oferite standard, ambele versiuni primesc jante de 19 inch din aliaj ușor și sistemul BMW IconicSounds Electric. Acesta oferă un feedback acustic în funcție de cât de mult este apăsată pedala de accelerație.

Versiunea 550e xDrive primește în plus sistemul Adaptive Chassis Professional, care include amortizoare controlate electronic, o suspensie care oferă o gardă la sol mai joasă și sistemul Integral Active Steering pentru direcție integrală.

Noile versiuni BMW 530e și 550e xDrive vor fi disponibile pe piață începând din luna noiembrie. Pe piața din Germania, prima dintre variante va avea un preț de pornire de 65.300 de euro, în timp ce versiunea mai potentă va costa de la 77.300 de euro.

Sursa: BMW

Articole similare

CE a aprobat alocarea a 53 mil. euro de către România pentru stații de încărcare destinate mașinilor electrice

Robert Stan

Cât consumă acum mașinile plug-in din energia electrică mondială și cum arată estimările pentru viitor

Darius Pana

MINI Cooper E Classic debutează cu o autonomie de până la 305 kilometri

Mihai Morcovescu