AUTOpro
Generale Green car Stiri

Opel adaugă primul model plug-in hybrid în gamă: Grandland X Hybrid4

Opel a prezentat oficial primul model plug-in hybrid din gama sa: SUV-ul Grandland X Hybrid4.

Opel face primii pași către electrificarea gamei sale de modele. Primul pe listă este SUV-ul Grandland X care are acum o versiune plug-in hybrid ce oferă o putere totală de 300 CP. Sistemul de propulsie hibrid este format din propulsorul pe benzină 1.6 turbo și două motoare electrice.

Motorul pe benzină satisface norma Euro 6d Temp și dezvoltă o putere de 200 CP. Motoarele electrice pot livra la nevoie până la 109 CP, ele fiind amplasate pe fiecare punte. Cele două motoare electrice sunt alimentate de o baterie cu o capacitate de 13.2 kWh.

Transmisia este asigurată de o cutie automată cu opt rapoarte. Autonomia în mod full electric este de 50 km. Încărcarea acumulatorilor durează aproximativ 50 minute atunci când este folosit un wallbox de 7.4 kW.

Cel de la volan poate alege între patru moduri de rulare: full-electric, hybrid, AWD și sport.

Opel spune că consumul mediu de carburant măsurat conform normei WLPT este de 2.2 litri/100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 49 g/km.

Sistemul hibrid folosit de Opel provine din familia de modele PSA, fiind similar cu cel ce va fi folosit de modele ca Peugeot 3008 Hybrid4 sau DS7 Crossback E-Tense.

Comenzile pentru noul Opel Grandland X Hybrid4 pot fi făcute peste câteva săptămâni, iar primele livrări vor avea loc la începutul anului 2020.

Articole similare

Jidu va face masini autonome inteligente

Filip Sîrbu

Vinfast primește aprobarea pentru mașinile autonome

Andrada Arsenie

Ford Bronco lansează o provocare unică pentru cumpărători

Leave a Comment