AUTOpro
Generale Stiri

Range Rover este acum disponibil cu motor pe benzină de 3.0 litri și șase cilindri în linie

Cel mai mare model din gama Range Rover poate fi acum comandat și cu noul motor cu șase cilindri în linie de 3.0 litri și 400 cai putere.

Range Rover și-a echipat nava admiral a gamei sale cu o nouă motorizare. Noul propulsor face parte din familia Ingenium de motoare, are șase cilindri în linie, o capacitate cilindrică de 3.0 litri și oferă 400 cai putere și 550 Nm.

Noul motor pe benzină înlocuiește propulsorul V6 ce echipa până acum modelul Range Rover. Propulsorul cu șase cilindri în linie este mai rafinat și oferă un consum de carburant mai mic. Motorul este echipat și cu un compresor electric.

De asemenea, modelul Range Rover cu motor 3.0 benzină folosește și un sistem mild-hybrid la 48V ce contribuie la scăderea consumului de carburant și la emisii de CO2 reduse.

Cei 400 CP sunt transmiși către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze cu opt trepte. Range Rover 3.0 poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.3 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 225 km/oră.

Range Rover anunță un consum mediu situat între 10.6 și 11.3 litri/100 km, măsurat conform noului standard WLPT.

Odată cu noul motor, Range Rover primește și conectivitate Apple Car Play și Android Auto, două noi culori pentru caroserie (Eiger Grey și Portofino Blue), precum și faruri Matrix LED updatate.

Articole similare

Skoda Octavia, o mașină ca un smartphone

Robert Stan

Uber a ajuns la 5 miliarde de călătorii

Filip Sîrbu

Noul A3 Sportback 45 TFSI e – mai sportiv și mai puternic

Andrada Arsenie

Leave a Comment