AUTOpro
Stiri

Renault, acuzat de „păcălirea” testelor de emisii. Dieselgate în Franța.

Acţiunile constructorului auto francez Renault SA au scăzut luni după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora sistemele anti-poluare ale unor modele diesel nu au funcţionat în anumite condiţii. Articolul inițial a fost publicat de Le Monde.

Potrivit unui raport publicat pe pagina de Internet a cotidianului Le Monde, o investigaţie demarată de experţi de la Universitatea din Burgundia a descoperit că sistemele anti-poluare ale modelelor Captur şi Clio IV, care erau destinate să filtreze emisiile poluante, nu au intrat în funcţiune la mai multe viteze şi temperaturi.

Imediat după publicarea acestor informaţii acţiunile Renault au scăzut cu până la 2,9% la bursa de la Paris.

Aceste descoperiri ar putea pune Renault în rândul constructorilor auto europeni care încalcă emisiile poluante ale automobilelor echipate cu motoare diesel. După scandalul din 2015, provocat de manipularea emisiilor poluante de către Volkswagen, toţi constructorii auto sunt criticaţi pentru că emisiile de dioxid de azot în condiţii reale de trafic au tendinţa de a depăşi valorile pentru care vehiculele au fost omologate.

Ca reacţie la articolul din Le Monde report, un purtător de cuvânt de la Renault a declarat că toate vehiculele companiei respectă normele iar compania nu a utilizat dispozitive defecte.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

După ce Volkswagen, prima companie implicată în scandalul Dieselgate, a fost nevoită să plătească amenzi uriașe în special în SUA, alte grupuri europene pare a se afla în situații similare. Pe lângă Renault, anchetatorii investighează grupurile PSA și FCA.

Articole similare

Câștigătorii competiției „Cel mai 4×4” din România, ediția a XXII-a

Darius Pana

În ciuda prăbușirii piețelor de autoturisme, în Germania și Franța achizițiile de mașini electrice cresc

Robert Stan

Opel va avea un prototip complet autonom în 2018

Filip Sîrbu

Leave a Comment