AUTOpro
Generale Green car Stiri

Grupul Hyundai-Kia va investi 80 milioane euro în producătorul croat de automobile electrice Rimac

După ce start-up-ul american Rivian a atras atenția celor de la Amazon și Ford a venit rândul croaților de la Rimac să atragă o investiție majoră din partea grupului coreean Hyundai-Kia.

Grupul coreean Hyundai a semnat un parteneriat strategic cu producătorul croat de automobile electrice performante Rimac.

Hyundai și Kia vor investi 80 de milioane de euro în Rimac, iar în urma colaborării, Hyundai va beneficia de know-how-ul croaților pentru dezvoltarea de automobile electrice. 64 milioane de euro vin din partea mărcii Hyundai, iar 16 milioane de la Kia.

Hyundai și Rimac vor lucra împreună la nivel de cercetare și dezvoltare pentru pregătirea unui viitor prototip electric performant ce va fi dezvoltat sub divizia N a mărcii Hyundai. De asemenea, în urma colaborarii va rezulta și un automobil electric alimentat prin intermediul celulelor de carburant cu hidrogen.

Fondată de Mate Rimac (31 ani) în 2009, marca croată Rimac este cunoscută pentru supercarurile electrice pe care le produce. Primul model a purtat numele de Concept One și este propulsat de un set de motoare electrice ce dezvoltă 1.224 CP. Al doilea model Rimac a fost lansat anul trecut și se numește C_Two și folosește patru motoare electrice.

În trecut, Rimac a mai atras atenția marilor producători auto. Porsche a achiziționat 10% din acțiunile mărcii croate anul trecut. Astăzi, Rimac are sedul la Zagreb, în Croația, și are 400 de angajați.

Articole similare

Porsche 911 Turbo plug-in hibrid, în curând o realitate!

Florin Amariei

Renault EZ-Flex este o utilitară electrică pentru livrări urbane

Dragos Baltateanu

O Alfa Romeo Giulia Veloce intră în dotarea Poliției Rutiere Ilfov

Filip Sîrbu

Leave a Comment