AUTOpro
Generale Stiri

VIDEO: Citroen prezintă un car de război inspirat de modelul clasic 2CV. Acesta apare în filmul „Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc”

Producătorul francez de automobile Citroen s-a asociat cu casa de filme Pathé, casa de producție Trésor Films și cu editura Albert René pentru cel mai nou film din seria Asterix&Obelix, intitulat „Regatul de Mijloc”. Filmul are premiera în cinematografele din România astăzi, 24 februarie.

Pentru asta, marca din Hexagon a creat un vehicul mai puțin obișnuit sub forma unui car de război, care este inspirat de legendarul model Citroen 2CV.

Carul de război Citroen este o reinterpretare a legendarului model 2CV

Citroen

2CV este o mașină care face parte din patrimoniul cultural francez. Silueta sa este ușor de recunoscut oriunde în lume. Pentru mulți, 2CV reprezintă stilul de viață francez. În filmul Asterix&Obelix: Regatul de mijloc, carul concept este o reinterpretare a modelului 2CV și este reprezentativă pentru stilul de viață galic.

Echipele de design de la Citroen au reinterpretat valorile de bază ale ADN-ului mărcii: confort, tehnologie și design îndrăzneț și au adăugat o notă specială pentru acest film.

Conceptul de car de război a fost realizat pe parcursul a trei luni și este fabricat în mare măsură din lemn. Din punct de vedere vizual, vehiculul cu două roți amintește de o ricșă și conține o serie de detalii inedite. Este vorba despre niște proiectoare în forma unor coifuri galice care sunt amplasate pe acoperiș și care sunt acționate de licurici potențați cu poțiunea magică.

De asemenea, se remarcă noua siglă chevron pe roțile confecționate din scuturi reciclate, un acoperiș confecționat din pânză și o suspensie creată din intestine de mistreț.

Citroen a pus la dispoziția echipei de filmări 10 vehicule complet electrice sau hibride, ceea ce reprezintă o premieră pentru un blockbuster francez. Astfel, pe platourile de filmare de la Bry-sur-Marne și Bretigny-sur-Orge au fost folosite trei exemplare e-C4, trei modele C5 Aircross PHEV, două e-Spacetourer, un Citroen Ami și un exemplar e-Jumpy. Citroën a contribuit, de asemenea, și cu stațiile de încărcare pentru aceste vehicule.

În noul film, carul de război este tras de Obelix cu o viteză uimitoare în călătoria lungă până în China, care amintește de misiunea Citroen în Asia Centrală, denumită „Croaziera Galbenă”, care a avut loc între 4 aprilie 1931 și 12 februarie 1932, între Beirut și Beijing.

De-a lungul aventurii lor, cei doi eroi și prietenii lor vor trece printr-o serie de întâmplări care mai de care mai amuzante și mai interesante. Așa cum spuneam, noul film Asterix & Obelix – Regatul de Mijloc are premiera în seara zilei de 24 februarie în cinematografele din România.

Sursa: Citroen

Articole similare

KIA EV5: au apărut primele imagini neoficiale cu viitorul crossover electric

Mihai Morcovescu

Revista Auto Pro

Sandero, cea mai vândută mașină din Europa. A depășit Golf!

Florin Amariei