AUTOpro
Stiri

Actualizări în gama Citroen: nou sistem multimedia pentru C4 și e-C4 și motorizare PHEV nouă pentru C5 X

Citroen

Producătorul francez de automobile Citroen a introdus la 1 februarie o serie de actualizări pentru două dintre cele mai populare modele din portofoliu: C4, inclusiv versiunea e-C4, și C5 X. Primele modele primesc în premieră noul sistem de infotainment My Citroen Drive Plus, care a debutat pe C5 X și C4 X, în timp ce gama de motorizări a crossover-ului a fost extinsă cu noua versiune 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid.

În plus, C5 X va beneficia de sistemul „Highway Driver Assist 2.0”, care reprezintă încă un pas spre nivelul 2 de conducere semiautonomă.

Citroën C4 și ë-C4 primesc noul sistem multimedia My Citroën Drive Plus

Citroën

Cum spuneam, modelele Citroën C4 și ë-C4 au primit noul sistem de infotainment My Citroën Drive Plus. Noua interfață folosește un ecran HD de 10 inch, este mai intuitivă și poate fi personalizată cu ajutorul widget-urilor, întocmai ca la telefoanele mobile.

De asemenea, noua interfață dispune și de recunoaștere vocală naturală, un asistent digital care, odată activat, este capabil să înțeleagă 20 de limbi. Nu în ultimul rând, noul sistem multimedia oferă o funcție de „screen mirroring”, care permite vizualizarea întregului conținut din smartphone pe ecranul central de pe planșa de bord.

Totodată, clienții de C4 și ë-C4 vor putea comanda mașinile cu un plafon Perla Nera în două tonuri.

Nou sistem plug-in hybrid pentru C5 X

Cea mai importantă noutate anunțată de constructorul francez constă în noua motorizare plug-in hybrid cu care este disponibil C5 X. Este vorba despre versiunea 180 ë-EAT8 Plug-in Hybrid, care ia locul în gamă motorizării pe benzină PureTech 180. Astfel, crossoveer-ul francez dispune de două motorizări electrificate cu încărcare la priză, după versiunii deja existente 225 e-EAT8 Plug-in Hybrid.

Noua variantă C5 X 180 ë-AT8 Plug-in Hybrid combină un motor pe benzină 1.6 PureTech și unul electric, iar puterea totală oferită este de 180 CP și 360 Nm. Cu aceste resurse mașina poate rula în modul electric până la viteze de 135 km/h, în timp ce autonomia ajunge la 62 de kilometri, în ciclul WLTP, sau 71 de kilometri, în ciclu urban.

Grupul motopropulsor este combinat la o baterie de 12,4 kWh, care poate fi încărcată în circa o oră și 40 de minute folosind un încărcător de 7,4 kW.

În același timp, C5 X vine de-acum echipat cu tehnologia Highway Driver Assist 2.0, care reprezintă încă un pas spre nivelul de 2 conducere semiautonomă. Acesta include schimbarea semiautomată a benzii de rulare, recomandare anticipare viteză, în timp ce un senzor de aderență, integrat în volan, detectează dacă șoferul este activ.

Toate aceste actualizări de pe Citroën C4 și ë-C4 și C5 X sunt deja aplicabile în Franța.

Sursa: Citroën

Articole similare

Vanzarile de automobile electrice, in crestere continua

Florin Amariei

Interviu în exclusivitate AUTOpro cu Arnaud Belloni – Episodul 2. „La Renault, sunt trei piloni principali – E-TECH, conectivitate și siguranță!”

Darius Pana

Oficial: Opel devine marca a grupului PSA

administrator_autopromag