AUTOpro
Stiri Green car

Ford, cel mai mare poluator din Marea Britanie

Un studiu derulat de platforma Uswitch.com a scos la iveală câteva statistici mai mult decât interesante referitoare la emisiile reale de CO2 emise de vehiculele noi înmatriculate pe piața britanică anul trecut, pe baza unui rulaj mediu de 11.909 km/an, cifră obținută pe baza unor studii de piață din Regatul Unit.

Producătorul american Ford, care și-a adjudecat primul loc al clasamentului.

Folosind ca date de intrare emisiile medii de CO2 la nivel de gamă, precum și numărul de unități vândute, campionul emisiilor a fost declarat producătorul american Ford, care și-a adjudecat primul loc al clasamentului cu emisii medii anuale de 30.160 kg/km. Rezultat previzibil, având în vedere că Ford deține supremația pe piața britanică, cu 236.072 unități înmatriculate anul trecut.

Podiumul este completat de Volkswagen, cu emisii anuale de 24.549 kg/km, producătorul german fiind urmat de Mercedes-Benz, care ajunge la 24.265 kg/km, la mică distanță față de VW. Diferența între ocupantele locurilor 2 și 3 a fost adusă strict de numărul de mașini înmatriculate, și nu de emisiile medii la nivel de gamă, identice în cazul celor doi producători.

Articole similare

Primele imagini cu Kia Seltos, noul SUV coreean

Dragos Baltateanu

Exclusivitate mondială – Nu avem zero emisii pentru motoarele cu combustie internă alimentate cu hidrogen

Darius Pana

România este a doua cea mai sigură țară din Europa ca număr de vehicule furate

Darius Pana

Leave a Comment