AUTOpro
Concept car Generale Green car Stiri

CES 2024: Sony Honda Mobility a prezentat în Las Vegas o nouă versiune a sedanului electric Afeela (VIDEO)

Compania Sony Honda Mobility a prezentat la CES 2024 o versiune „evoluată” a sedanului electric Afeela, care adoptă un design actualizat față de conceptul dezvăluit la ediția de anul trecut a show-ului tehnologic din Las Vegas.

Varianta de serie va fi introdusă în producție în cursul anului viitor.

Sony Honda Mobility a adus la CES 2024 o versiune „evoluată” a sedanului electric Afeela

Sony Honda Mobility

Sony și Honda au devenit parteneri în 2022, când au anunțat că intenționează să lanseze împreună un vehicul electric. Ulterior, giganții japonezi au înființat o companie, denumită simplu Sony Honda Mobility, iar prima lor mașină se numește Afeela.

Sedanul electric a fost dezvăluit într-o primă versiune la CES 2023. Acum, Afeela a fost expusă la „Consumer Electronics Show” din Las Vegas într-o variantă „evoluată”, așa cum au numit-o oficialii companiei, mai apropiată de producție.

Cel mai interesant moment al evenimentului de prezentare a fost modul în care Afeela a fost adusă pe scenă. Astfel, Izumi Kawanishi, președinte și COO al Sony Honda Mobility, a folosit un controler Playstation 5 pentru a „conduce” sedanul electric în fața publicului de la CES 2024.

Din punct de vedere estetic, avem câteva noutăți. Acestea constau într-un spoiler frontal nou care găzduiește un afișaj digital, oglinzi exterioare convenționale, spoiler spate și portbagaj reproiectate și stopuri restilizate.

Ca gabarit, prototipul cu emisii zero măsoară în lungime 4.915 mm, cu 20 mm mai mult comparativ cu versiunea prezentată la CES 2023. În rest, celelalte dimensiuni au rămas neschimbate: lățime de 1.900 mm, înălțime de 1.450 mm și ampatament de 3.000 mm.

Dezvăluit inițial sub forma conceptului Vision-S, la CES 2020, Afeela a suferit modificări și la interior. Astfel, regăsim o consolă centrală redesenată, care integrează două zone de încărcare wireless pentru smartphone-uri, un volan ușor restilizat, o nouă oglindă retrovizoare și o cameră montată deasupra tabloului de bord care urmărește ce face șoferul.

Conceptul electric Afeela a primit un sistem de propulsie cu două motoare electrice, care dezvoltă împreună 489 CP. Acestea sunt alimentate de o baterie de 91 kWh. Compania nu a dezvăluit alte informații, dar a confirmat că sedanul cu emisii zero are o capacitate de încărcare rapidă de 150 kW și una de 11 kW Nivel 2.

Așa cum spuneam, versiunea de serie Afeela va intra în producție în 2025. Până atunci, Sony Honda Mobility a anunțat un parteneriat cu Polyphony Digital, ceea ce înseamnă că prototipul Afeela va putea fi condus în mediul virtual în jocul Gran Turismo 7, în lunile următoare.

Sursa: Sony Honda Mobility

Articole similare

Alfa Romeo Tonale nu va avea versiune Quadrifoglio la lansare

administrator_autopromag

Volkswagen are probleme la începutul noului an

Andrada Arsenie

Ford are planuri mari pentru AI

Filip Sîrbu