AUTOpro
Generale Green car Stiri

BYD Seal este noul sedan electric al chinezilor pentru piața europeană

Constructorul chinez de automobile BYD a prezentat noul sedan electric Seal destinat pieței din Europa. Modelul asiatic este disponibil în două versiuni și oferă o autonomie ce poate ajunge până la 570 de kilometri.

BYD Seal va fi oferit în două versiuni

BYD

Producătorii de automobile din China continuă ofensiva puternică pe piața din Europa. Acum a venit momentul ca BYD să prezinte un nou model, care se va comercializa pe Bătrânul Continent.

Acesta poartă denumirea Seal și este un sedan electric de clasă medie. Modelul afișează un design simplu și fluid și măsoară 4.800 mm în lungime, 1.875 mm în lățime și 1.460 mm în înălțime. În dreptul ampatamentului apare valoarea de 2.920 mm.

Noul BYD Seal va fi vândut în două versiuni, și anume Design și Excellence-AWD. Ambele sunt echipate cu o baterie cu o capacitate de 82,5 kWh. Prima dintre versiuni primește un singur motor electric, care antrenează roțile din spate și care oferă 313 CP. Autonomia anunțată pentru această variantă este de 570 de kilometri.

Cealaltă versiune este pusă în mișcare de două motoare electrice, ceea ce înseamnă că dispune de tracțiune integrală. Unitățile dezvoltă împreună 530 CP, dar autonomia este în acest caz mai mică: 520 de kilometri.

Sedanul cu emisii zero al chinezilor va trage un curent de până la 150 kW la o priză de încărcare rapidă. Repriza de încărcare de la 30% la 80% durează 26 de minute.

Reprezentanții BYD nu au anunțat deocamdată prețurile noului Seal pe piața europeană. Se știe, însă, că vânzările vor demara în ultimul trimestru din acest an.

Sursa: BYD

Articole similare

Cristian Prichea este noul director al Companiei Naționale de Vânzări a Ford în România

Robert Stan

Toyota Prius facelift a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva

Dragos Baltateanu

Castrol, parteneriat cu XING pentru răcirea avansată a bateriilor EV-urilor

Florin Amariei