AUTOpro
Stiri Connected

Un robo-taxi fără șofer al Waymo a refuzat ajutorul uman și a fugit

robo-taxi waymo blocheaza drum refuza ajutor

Un taxi autonom și fără șofer al Waymo, o companie deținută de Alphabet, a refuzat ajutorul uman și a fugit după ce s-a încurcat pe traseu și a blocat temporar traficul din cauza unor conuri care limitau o bandă a drumului pe care se afla.

Un taxi autonom sau robo-taxi fără șofer al Waymo a blocat traficul rutier și a refuzat intervenția umană, după ce a ales o scurtătură printr-un cartier cu drumuri nemarcate și a ajuns în contact cu mai multe conuri care blocau o bandă pe sensul de deplasare.

La scurt timp după ce s-a constatat remote faptul că automobilul s-a blocat și nu a vrut să facă manevra la dreapta, operatorii de la distanță au intervenit și au informat pasagerul că vor veni reprezentanți ai companiei pentru a reseta robo-taxiul. Acesta a fost rugat să aștepte intervenția manuală.

Reprezentanții Waymo au spus că taxiul autonom s-a întâlnit cu o situație neobișnuită în trafic și a ales varianta cea mai sigură, adică s-a oprit.

Culmea, după cum veți observa în videoclipul de mai jos, automobilul n-a așteptat echipa de intervenție și a continuat drumul după ce a stat mai bine de 3 minute pe loc într-o intersecție. S-a oprit, însă, după câțiva zeci de metri și a blocat drumul principal. Operatorul remote a rămas, totuși, în contact permanent cu cel aflat pe bancheta din spate.

Robo-taxiul Waymo încearcă după o altă pauză o manevră de retur, dar se blochează din nou și oprește traficul complet.

Conurile au fost îndepărtate de cei care efectuau reparații pe drum, dar mașina a rămas blocată.

Sistemul de condus autonom și-a dat seama, până la urmă, că poate continua drumul și a plecat. N-a mai așteptat intervenția manuală.

S-a blocat din nou în trafic, după doar 500 de metri și a acționat avariile. Când să ajungă reprezentantul Waymo pentru resetarea sistemului autonom, mașina a fugit. În cele din urmă, s-a oprit și s-au deschis ușile. Cursa a fost finalizată de un om.

Pasagerul nu a mai fost taxat pentru această cursă.

Waymo este primul taxi complet autonom căruia i s-a permis să circule în statul american Arizona, mai exact într-un sector al Phoenix.

Articole similare

Exclusiv: ce este în spatele succesului mașinilor electrice

Andrada Arsenie

Chinezii de la Geely vor deveni acționari ai diviziei de motoare termice Renault din care face parte și Dacia

Mihai Morcovescu

General Motors va produce „Ultium Drive”

Leave a Comment