AUTOpro
Stiri Connected

Un robo-taxi fără șofer al Waymo a refuzat ajutorul uman și a fugit

robo-taxi waymo blocheaza drum refuza ajutor

Un taxi autonom și fără șofer al Waymo, o companie deținută de Alphabet, a refuzat ajutorul uman și a fugit după ce s-a încurcat pe traseu și a blocat temporar traficul din cauza unor conuri care limitau o bandă a drumului pe care se afla.

Un taxi autonom sau robo-taxi fără șofer al Waymo a blocat traficul rutier și a refuzat intervenția umană, după ce a ales o scurtătură printr-un cartier cu drumuri nemarcate și a ajuns în contact cu mai multe conuri care blocau o bandă pe sensul de deplasare.

La scurt timp după ce s-a constatat remote faptul că automobilul s-a blocat și nu a vrut să facă manevra la dreapta, operatorii de la distanță au intervenit și au informat pasagerul că vor veni reprezentanți ai companiei pentru a reseta robo-taxiul. Acesta a fost rugat să aștepte intervenția manuală.

Reprezentanții Waymo au spus că taxiul autonom s-a întâlnit cu o situație neobișnuită în trafic și a ales varianta cea mai sigură, adică s-a oprit.

Culmea, după cum veți observa în videoclipul de mai jos, automobilul n-a așteptat echipa de intervenție și a continuat drumul după ce a stat mai bine de 3 minute pe loc într-o intersecție. S-a oprit, însă, după câțiva zeci de metri și a blocat drumul principal. Operatorul remote a rămas, totuși, în contact permanent cu cel aflat pe bancheta din spate.

Robo-taxiul Waymo încearcă după o altă pauză o manevră de retur, dar se blochează din nou și oprește traficul complet.

Conurile au fost îndepărtate de cei care efectuau reparații pe drum, dar mașina a rămas blocată.

Sistemul de condus autonom și-a dat seama, până la urmă, că poate continua drumul și a plecat. N-a mai așteptat intervenția manuală.

S-a blocat din nou în trafic, după doar 500 de metri și a acționat avariile. Când să ajungă reprezentantul Waymo pentru resetarea sistemului autonom, mașina a fugit. În cele din urmă, s-a oprit și s-au deschis ușile. Cursa a fost finalizată de un om.

Pasagerul nu a mai fost taxat pentru această cursă.

Waymo este primul taxi complet autonom căruia i s-a permis să circule în statul american Arizona, mai exact într-un sector al Phoenix.

Articole similare

Ford și-a anunțat retragerea din Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile

Robert Stan

Dacia Spring stabiliește o autonomie urbană record!

ELegend EL1, mașina electrică de 900.000 de euro care reînvie brandul Audi Quattro (video)

Mihai Morcovescu

Leave a Comment