AUTOpro
AUTO pro Exclusiv Industrie Inside story Stiri

EXCLUSIV. Stellantis: Multiplele ecrane din habitaclu, la baza progresului tehnologic

stellantis mobile drive ecrane

Stellantis și Foxconn au anunțat încheierea unui parteneriat pe termen lung care a dus, în primă fază, la crearea unei noi companii – Mobile Drive – care va avea rolul principal de a dezvolta tehnologii și componente pentru modelele gigantului auto. Iată, însă, ce spun oficialii Stellantis despre noua abordare imaginată pentru mașinile care urmează să se alăture portofoliului cu noile produse Mobile Drive.

Viitoarele modele ale mărcilor din portofoliul Stellantis vor avea interioare complet schimbate. Acestea se vor baza pe o interacțiune simplificată prin intermediul mai multor display-uri, dar vor oferi o mulțime de posibilități cu privire la conectivitate și divertisment. Butoanele fizice vor fi practic de negăsit. Până și cutia de viteze va fi disponibilă pentru acționare printr-un ecran.

Întrebați de Dan Vardie, director AUTOpro și Chairman AUTOBEST, dacă numărul prea mare de ecrane din cabină nu va contribui la distragerea atenției șoferului, Yves Bonnefont, CSO Stellantis, a fost desemnat pentru a-i răspunde. Astfel, Bonnefont explică în exclusivitate pentru publicația noastră că prezența multiplelor panouri luminoase LED stă la baza progresului tehnologic din industria auto și, totodată, marchează începutul unei revoluții în care șoferul nu va trebui să mai stea constant cu ochii la drum.

„Direcția în care se îndreaptă autovehiculele se schimbă profund. Preferințele celor care le cumpără urmează această tendință. Tehnologiile noi inundă mașinile destinate clienților. Stellantis, spre exemplu, va lansa în acest an DS4 care vine cu o primă formă a realității augmentate (AR), adică o proiecție laser avansată. Este un pas major în față, având în vedere că acum cele mai populare noutăți tech pentru habitacluri sunt comenzile vocale și asistenții virtuali.

Problema pe care ne-am pornit să o rezolvăm nu este legată de numărul ecranelor din mașină, ci de cum oferim cea mai bună experiență posibilă conducătorului auto prin multiplele variante de control și cum îi menținem implicați pe pasageri prin diferite display-uri dedicate.

Noi credem că prin evoluția în domeniu avem nevoie de multiple ecrane în cabină, astfel încât tehnologiile sofisticate să poată fi instalate și utilizate corespunzător. Mai mult, desigur, trecerea către condus autonom va presupune să oferim și mai multe funcții pentru conducător, având în vedere că atenția sa nu va mai fi solicitată.

Ne vom concentra, așadar, pe satisfacerea nevoilor tuturor celor din mașină și ne vom asigura că nivelurile avansate de autonomie rutieră a mașinilor nu va însemna o experiență de transport plictisitoare”, a spus Bonnefont.

Finalmente, Stellantis și Foxconn spun că noua filosofie de design interior promovată prin reușitele Mobile Drive vor putea fi regăsite în curând pe modelele grupului auto.

Articole similare

Nissan Juke facelift debutează cu un design revizuit și reintroduce galbenul în paleta de culori (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Audi va lansa în 2024 mai multe funcții pe bază de abonament

Mihai Morcovescu

Volvo a anunțat că din 2019 fiecare model al mărcii va fi echipat cu un motor electric

Filip Sîrbu

Leave a Comment