AUTOpro
INDUSTRIE Stiri

Ford Mondeo nu va mai fi produs în Europa

Constructorul auto american anunță că Ford Mondeo nu va mai fi produs și comercializat în Europa. Renumitul sedan va fi înlocuit de modele electrice si, asa cum dictează piața acum, SUV-uri sau crossovere.

Până la mijlocul lui 2026, Ford va comercializa pe piaţa europeană doar vehicule de pasageri cu emisii zero, integral electrice sau hibride plug-in. Mai mult, din 2022, la fabrica sa de motoare din Valencia, Spania, va fi produs motorul hibrid de 2,5 litri Duratec, pentru modelele Kuga PHEV, Kuga, Galaxy şi S-MAX care vor fi vândute pe piaţa din Europa. Motorul Duratec se fabrică acum la uzina Ford din Chihuahua, Mexic.

Producătorul auto american va investi suplimentar 5,20 milioane de euro (6,10 milioane de dolari) pentru a spori capacitatea de producere a bateriilor de la uzina din Valencia.

De asemenea, Ford va renunţa în Europa la producţia sedanului Mondeo, în martie 2022, pentru a se concentra pe SUV-uri şi vehicule electrice.

Luna trecută, Ford a majorat investiţiile în vehicule electrice şi autonome la 29 de miliarde de dolari, după ce anul trecut anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa…

Vezi știrea completă pe 4×4.ro!

Articole similare

Mazda prezintă ediția specială MX-5 30th Anniversary disponibilă în doar 3.000 unități

Dragos Baltateanu

Noul PEUGEOT 3008: lansează provocarea

Autopromag

IntelliLux LED® tehnologia Opel pentru îmbunătățirea vizibilității pe timp de noapte

Robert Stan

Leave a Comment