AUTOpro
Generale Motorsport Stiri

Dacia Sandrider a încheiat cu succes primele teste pentru Dakar 2025

Dacia Sandrider a demarat în mod oficial pregătirile pentru ediția de anul viitor a legendarului Raliu Dakar, cel mai dificil rally-raid din lume.

Reprezentanții echipei au anunțat că tocmai s-a încheiat prima fază a testelor cu prototipul Sandrider. Faza inițială a testelor a fost finalizată cu foarte puține probleme pentru piloți și echipa tehnică

Dacia Sandrider a trecut cu bine primele teste pentru Dakar 2025

Dacia

În urmă cu aproape un an, constructorul de automobile român a anunțat că va lua startul în ediția din 2025 a Raliului Dakar. Va fi prima participare pentru Dacia în renumita cursă.

La începutul acestui an, marca autohtonă a dezvăluit prototipul Sandrider, care a fost dezvoltat special pentru această competiție. Bolidul va concura în categoria premier Ultimate T1+. Motorul de origine Nissan/Infiniti este optimizat pentru a funcționa și pentru a performa la capacitate maximă folosind combustibili sintetici dezvoltați de partenerul Aramco.

Acum, la cinci luni distanță, reprezentanții mărcii anunță că a fost finalizată faza preliminară a testelor, care au avut loc la Millbrook Proving Ground (Marea Britanie).

După ce au fost verificate sistemele lui Sandrider, echipa de uzină Dacia a petrecut patru zile la baza Sweet Lamb din Țara Galilor. Aici a avut loc prima sesiune de teste în condiții reale. Echipa s-a deplasat apoi în sudul Franței, la Château de Lastours, pentru alte patru zile de probe. Aici, cele trei echipaje au avut ocazia să testeze Sandrider pe un traseu stâncos și dificil.

A doua etapă de teste va avea loc în Maroc

Cristina Gutiérrez s-a aflat la volanul lui Sandrider pentru două zile de probe în Țara Galilor. Celebrul pilot de raliuri Sébastien Loeb, de nouă ori campion mondial, a continuat programul de testare pentru o zi și jumătate. Cel de-al treilea pilot Dacia, Nasser Al-Attiyah, multiplu câștigător al Raliului Dakar, a evaluat pentru prima dată potențialul Sandrider la centrul de testare din Franța.

Tiphanie Isnard, managerul echipei Dacia Sandriders, a confirmat că faza inițială a testelor a depășit așteptările. De altfel, au fost consemnate foarte puține probleme.

Echipa Dacia se pregătește acum pentru următoarea sesiune de dezvoltare. Aceasta va avea loc în Maroc, în perioada 28 iunie-5 iulie. Acolo, prototipul Sandrider va fi testat pe un teren similar cu cel din Raliul Dakar.

Ediția de anul viitor a Raliului Dakar, runda de deschidere a Campionatului Mondial FIA de Rally-Raid va avea loc în Arabia Saudită, între 3 și 17 ianuarie 2025.

Sursa: Dacia

Articole similare

EVENIMENT Exclusiv AUTOpro – Interviu cu încă un român de success: Dana Cortina, Director General Volkswagen Group Retail Spain

Dan Vardie

Bosch se ocupă și de comunicarea V2M

Filip Sîrbu

Parteneriatul dintre Hyundai și Apple nu mai este valabil

Andrada Arsenie