AUTOpro
Generale Green car Stiri

Volkswagen introduce noi versiuni în gama ID.7 cu până la 340 CP și 709 km autonomie

Constructorul german de automobile Volkswagen anunță lansarea a două noi versiuni în gama modelului electric ID.7.

Acestea sunt denumite GTX și Pro S și sunt disponibile atât pentru varianta liftback, cât și pentru cea Tourer (break).

Noile versiuni Volkswagen ID.7 oferă până la 340 CP și 709 km autonomie

Volkswagen

Noua versiune ID.7 GTX folosește acum două motoare electrice, care oferă împreună 340 CP. În aceste condiții, modelul de performanță cu emisii zero accelerează de la 0 la 100 de km/h în 5,4 secunde.

De asemenea, modelul oferă o autonomie de 595 de kilometri în regim WLTP datorită unei noi baterii. Aceasta are o capacitate de 86 kWh în loc de 77 kWh și poate fi încărcată de la 10% la 80% în 26 de minute, la un curent de 200 de kW.

Această versiune a primit și o serie de actualizări estetice exterioare și interioare. Acestea constau în spoilere restilizate, noi jante de 20 de inch și faruri LED IQ LIGHT Matrix cu o semnătură luminoasă nouă pentru luminile de zi.

În habitaclu regăsim scaune îmbrăcate în tapițerie din piele și Alcantara neagră cu inserții și cusături contrastante roșii. Aceleași accente există și pe noul volan. De asemenea, pe spătarele scaunelor este perforată sigla GTX. Aspectul interior este completat de un sistem de iluminare ambientală cu 30 de culori.

Cât costă noile versiuni Volkswagen ID.7

În ceea ce privește varianta ID.7 Tourer GTX, aceasta este capabilă să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 5,5 secunde și poate parcurge 584 de kilometri cu un singur plin de baterie în regim WLTP.

Așa cum spuneam, cealaltă versiune nouă, Pro S, oferă și ea o autonomie mai mare comparativ cu versiunea Pro de până acum. Datorită aceluiași acumulator de 86 kWh, noul Volkswagen ID.7 Pro S în versiunea de caroserie liftback promite o autonomie de 709 kilometri (WLTP). În schimb, Tourer-ul poate să parcurgă 690 de kilometri între două încărcări.

Pre-comenzile pentru noile Volkswagen ID.7 Pro S și ID.7 GTX au fost deja deschise pe piața din Germania. Versiunea Pro S are un preț de pornire de 58.985 de euro, iar versiunea de performanță ID.7 GTX pornește de la 63.155 de euro.

Sursa: Volkswagen

Articole similare

Volvo EX30: teaser video cu viitorul SUV electric. Debutul este programat pe 7 iunie

Mihai Morcovescu

Interviu în exclusivitate AUTOpro cu Beatrice Foucher, CEO-ul DS Automobiles: „DS Automobiles va vinde exclusiv modele 100% electrice începând din 2024”

Mihai Morcovescu

Drive test Ford Explorer Plug in Hybrid: Va invitâm să… Explorer

Dan Vardie