AUTOpro
Generale Green car Stiri

Noul sedan electric Luxeed: prima fotografie cu viitorul rival pentru Tesla Model 3

Producătorul chinez de automobile Chery și gigantul Huawei vor lansa mai târziu în acest an un sedan electric, care se va numi Luxeed.

Noul model cu emisii zero va rivaliza cu Tesla Model 3 și va oferi o autonomie de până la 700 de kilometri. Asiaticii au publicat prima imagine oficială cu viitorul lor sedan cu emisii zero.

Luxeed va semăna vizual cu alte modele electrice chinezești

Chery, unul dintre cei mai mari constructori din China, a încheiat un parteneriat cu producătorul de smartphone-uri Huawei pentru a crea un nou automobil complet electric. Mai exact este vorba despre un sedan cu emisii zero care a fost botezat Luxeed și care urmează să-și facă debutul în săptămânile care urmează.

Viitorul model, al cărui nume de cod este EH3, a fost dezvăluit de Chengdong Yu, directorul executiv al Huawei, pe rețeaua de socializare Weibo.

Dezvoltat pe platforma E0X de la Chery, Luxeed adoptă un limbaj de design fluid, specific pentru un vehicul electric. Deși oficialul chinez l-a numit „coupe electric”, acesta este mai degrabă un sedan cu patru uși, cu o linie elegantă a acoperișului.

Acest stil este destul de popular printre producătorii de automobile chinezi. Drept urmare, Luxeed EH3 este asemănător cu modele precum BYD Han, Voyah Passion (Zhuiguang) sau NIO ET7.

La partea frontală regăsim o bandă LED iluminată care unește cele două faruri subțiri. Capota este ușor înclinată, bara de protecție este sculptată și prezintă în partea inferioară o mică priză de aer. Mașina primește jante din aliaj cu cinci spițe duble, care ascund un set de frâne Brembo, și mânere retractabile.

Luxeed va folosi sistemul de operare Huawei HarmonyOS 4

Pe plafonul sedanului este montat un senzor LiDAR. Modelul mai primește 12 radare ultrasonice, 11 camere HD, sistemul de conducere inteligent Huawei ADS 2.0 și trei radare cu unde milimetrice pentru condusul autonom.

Imediat după lansare, această funcție va funcționa în 45 de orașe din China. Totodată, Luxeed va fi echipat cu sistemul de operare HarmonyOS 4, dezvoltat de Huawei și prezentat săptămâna trecută la Huawei Developers Conference 2023. Acesta este compatibil cu telefoanele și cu laptopurile Huawei și suportă jocuri video, grație puternicului cip 8295 de la Qualcomm.

Din punct de vedere tehnic, Luxeed va folosi un sistem de propulsie cu două motoare electrice și, deci, tracțiune integrală. Acesta va fi alimentat de o baterie CATL, care va oferi o autonomie de 700 de kilometri și care acceptă încărcare de 800 V. În plus, sedanul cu emisii zero va beneficia de suspensie pneumatică.

Noul Luxeed ar putea să fie prezentat în cadrul Chengdu Motor Show din această lună. Debutul comercial în China este posibil să aibă loc în al treilea trimestru al anului curent. Conform publicației chineze CarNewsChina, prețul de pornire al noului Luxeed ar urma să fie echivalentul a 25.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Mazda2 a primit o serie de actualizări la exterior și la interior. Prețuri de la 15.790 de euro

Mihai Morcovescu

Renault 5 Electric: noi fotografii oficiale cu modelul care va fi lansat pe piață în 2024

Mihai Morcovescu

Lancia va prezenta în data de 15 aprilie un nou concept complet electric

Mihai Morcovescu