AUTOpro
Stiri

Tesla produce un ventilator medical din componente auto

tesla

Tesla vrea să ajute în efortul medicilor de a lupta cu pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

Elon Musk, CEO-ul Tesla, și-a implicat inginerii în dezvoltarea și construcția unui ventilator medical. Ventilatoarele medicale sunt la mare căutare, fiind absolut necesare în tratarea cazurilor grave de Covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

Musk a reușit să achiziționeze 1.200 ventilatoare de pe piața din China pe care le-a donat spitalelor din zona orașului Los Angeles.

Însă, vrea să dezvolte și să construiască ventilatoare medicale cu ajutorul resurselor Tesla. Astfel, inginerii mărcii auto electrice au construit un prototip de ventilator medical folosind componente de la automobilul electric Tesla Model 3.

Specialiștii Tesla au folosit sistemul de infotaiment de la Model 3 pentru a controla un computer care este montat de obicei pe modelul electric. Acesta controlează la rândul său un colector de aer. Un rezervor de aer de la suspensia pneumatic este folosit pe post de cameră pentru amestecul de oxigen. De asemenea, un ecran tactil de la Model 3 este folosit pe post de interfață.

Reprezentanții Tesla nu au dat încă o dată pentru intrarea în producție a ventilatorului medical.

Articole similare

Corespondență directă de la Gothenburg: Conceput în Europa , fabricat în China!

Autopromag

Tesla taie prețurile pentru Model 3 și Model Y, dar scumpește variantele performante

Florin Amariei

Apple iCar? Prima mașină ar urma să apară în 2024

Florin Amariei

Leave a Comment