AUTOpro
Generale Stiri

Uzina Dacia de la Mioveni a produs exemplarul Jogger cu numărul 100.000

Producătorul român de automobile a anunțat la începutul acestei săptămâni fabricarea exemplarului cu numărul 100.000 al modelului de familie Dacia Jogger.

Dacia Jogger a fost prezentat în premieră în toamna anului 2021, în cadrul Salonului Auto de la Munchen. De atunci, modelul produs la fabrica de la Mioveni s-a impus în scurt timp drept cel mai accesibil vehicul de familie cu șapte locuri de pe piața europeană.

Dacia a trimis peste 90% din producția lui Jogger la export

Dacia

Până acum, modelul produs la fabrica de la Mioveni s-a bucurat de vânzări foarte bune atât pe piața locală, cât mai ales pe piețele occidentale. În plus, Jogger este și primul model din istoria mărcii autohtone oferit cu un sistem de propulsie hibrid.

Deocamdată, uzina argeșeană este singura unde se fabrică Jogger, însă din 2024 producția va fi mutată la fabrica din Tanger (Maroc), după cum a anunțat șeful Daciei, Denis Le Vot, potrivit publicației franceze L’Argus.

După ce, la sfârșitul lunii ianuarie atingea pragul de 80.000 de unități asamblate, acum, Dacia a ajuns la 100.000 de exemplare Jogger produse. Exemplarul aniversar este oferit în versiunea hibridă de 140 CP, într-o configurație cu șapte locuri, în nivelul de echipare Extreme și este finisat în nuanța Lichen Kaki. Mașina va ajunge la un client din România.

Lider al segmentului C-Break din România încă din primul an de comercializare, Dacia Jogger a fost vândut până la data de 1 martie în peste 4.200 de exemplare.

Conform reprezentanților companiei, peste 90% din producția modelului este destinată exportului, cu precădere în țările Europei Occidentale. Principala piață de externă a lui Jogger este Franța, unde au fost vândute 18.501 unități. Pe locurile următoare se află Germania (11.351 unități), Italia (7.993 unități), Spania (4.467 unități) și Marea Britanie (3.848 unități).

Dacia Jogger a fost premiat de mari publicații europene

În cei aproape doi ani care au trecut de la lansare, Dacia Jogger a primit o serie de distincții din partea unor publicații europene de specialitate.

Spațiul interior generos, caracterul polivalent și ergonomia remarcabilă sunt atribute care i-au adus modelului recunoașterea presei de specialitate, reflectată în premii precum „Best Value Car”, acordat în 2022 de publicația britanică Business Car, „Golden Steering”, atribuit de publicațiile germane Bild am Sonntag și Auto Bild, sau trofeul „Mașina Anului 2023”, acordat de publicația franceză L’Argus de l’Automobile.

În România, Dacia Jogger poate fi comandat în versiune ECO-G de 100 CP (benzină + GPL), TCe 110 CP și Hybrid de 140 CP. Nivelurile de echipare sunt Essential, Expression, Extreme și Extreme+. Prețurile pornesc de la 16.490 euro.

Sursa: Dacia

Articole similare

Noua Dacia Jogger Hybrid va putea fi comandată începând cu luna ianuarie 2023

Mihai Morcovescu

Volkswagen a demarat oficial testele cu mașini autonome în Germania

Mihai Morcovescu

Aston Martin aduce la Geneva conceptul electric Lagonda All-Terrain

Dragos Baltateanu