AUTOpro
Hybrid Industrie Stiri

Exemplarul Dacia Jogger Hybrid cu numărul 1 a ieșit de pe linia de producție de la Mioveni

Dacia Jogger Hybrid

Producătorul român de automobile anunță că Dacia Jogger Hybrid, cea mai nouă versiune a modelului de familie autohton, a intrat în producție. Primul exemplar ieșit de pe linia de asamblare a uzinei de la Mioveni va ajunge la un client din România.

La începutul lunii ianuarie, oficialii Dacia anunțat lista de prețuri pentru noul model Jogger Hybrid 140 (n.n. – denumirea comercială) destinată pieței din România.

Acum, la mai bine de trei săptămâni distanță, primul Jogger Hybrid a ieșit de pe linia de producție a uzinei de la Mioveni, singura de altfel unde această mașină va fi produsă.

Primul Dacia Jogger Hybrid va ajunge la un client din România

Dacia Jogger Hybrid

Primul exemplar Dacia Jogger Hybrid 140 fabricat este în echiparea de top Extreme+, are 7 locuri, este finisat în nuanța Gri Schiste și va ajunge la un client din România.

După cum AUTOpro a anunțat deja, sistemul de propulsie al lui Jogger Hybrid are la bază un motor pe benzină de 1,6 litri care dezvoltă 90 CP, care lucrează în combinație cu două unități electrice. Ansamblul produce în total 140 CP.

Bateria sistemului hibrid are o capacitate de 1,2 kWh și este garantată timp de 8 ani sau 160.000 de kilometri. Autonomia maximă anunțată de constructor este de peste 900 de kilometri în ciclul mixt WLTP.

Modelul Dacia Jogger este produs exclusiv la Mioveni, unde au fost asamblate deja aproximativ 80.000 de unități. Peste 90% dintre acestea au fost exportate, mai ales pe piețele din vestul Europei.

Prețurile noului Jogger Hybrid pornesc de la 23.750 de euro, ceea ce face ca acesta să fie cel mai accesibil autovehicul de familie cu propulsie hibridă existent pe piață.

Sursa: Dacia

Articole similare

Presa germană: Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, l-a sfătuit pe Sebastian Vettel să îşi încheie cariera sau să plece de la Ferrari

Robert Stan

Forum „de Bizz” pe tema asigurărilor

administrator_autopromag

SUV-ul electric Faraday Future FF 91 va intra, în sfârșit, în producția de serie în luna martie

Mihai Morcovescu