AUTOpro
Stiri Green car

Lynk & Co 01 va fi înlocuit cu un EV și astfel compania se va transforma în una pur electrică

Lynk & Co

Lynk & Co are în ofertă servicii pe bază de abonament pentru folosire și închiriere, dar și vânzare a unui singur vehicul. Denumit simplu Lynk & Co 01, acest SUV este disponibil momentan în versiuni HEV – Hybrid Electric Vehicle, și PHEV – Plug In Electric Vehicle. Lucrurile se vor schimba din 2024, când modelul actual va fi înlocuit de un vehicul strict electric. 

Lynk & Co 01

Lynk & Co a fost fondată în 2016 în Gotehnburg, Suedia, și este în prezent deținută de chinezii de la Geely Auto Group. Despre planurile acestei companii am aflat multe direct de la CEO-ul Alain Visser, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru AUTOpro.

Azi venim cu vești noi, ce se referă la unicul model de mașină pe care acest constructor îl are în oferta europeană.

Lynk & Co 01

Lynk & Co 01 poate fi utilizat și cumpărat în Belgia, Germania, Spania, Franța, Italia, Olanda și Suedia. În Spania a fost cel mai vândut PHEV de mai multe ori, depășind modele precum Peugeot 3008, Hyundai Tucson și KIA Sportage, ceea ce este o performanță extraordinară pentru o astfel de companie. Momentan Lynk & Co 01 se vinde cel mai bine în Olanda și Italia.

Prin faptul că în 2024 este vizată înlocuirea Lynk & Co 01 cu un EV despre care nu avem încă detalii, producătorul se va transforma într-unul exclusiv electric. Se pare că noul EV va fi tot un SUV, care va fi dezvoltat pe platforma SEA a celor de la Geely, dar momentan nu știm mai mult de atât.

Se pare că până la lansarea modelului ce-l va înlocui pe Lynk & Co 01, expansiunea companiei în alte țări europene va fi pusă pe pauză. Astfel, abia din 2024 producătorul va ataca noi piețe de pe Bătrânul Continent.

Sursa: Motor.es

Articole similare

Honda HR-V facelift: look nou și sisteme noi de siguranță

Dragos Baltateanu

Riva 500, „cel mai mic yacht din lume”, a fost lansat oficial la SAB 2016

administrator_autopromag

Zeekr 001 Shooting Brake este primul model electric livrat de chinezi în Europa

Mihai Morcovescu