AUTOpro
Stiri Green car Industrie

TOGG, producător auto din Turcia, pregătește lansarea primului SUV electric din gamă

SUV TOGG

TOGG este un brand din Turcia ce a fost creat printr-un joint venture, cu scopul de a deveni un nume important în industria auto producătoare de EV-uri. În urmă cu puțin timp am aflat că au aproape gata un SUV compact complet electric care urmează a fi lansat în Turcia în cursul acestui an și care va ajunge și în Europa de anul viitor.

TOGG EV

Conceperea mașinilor strict electrice se pare că este mai facilă decât ceea ce presupune dezvoltarea automobilelor cu motorizări termice. Așa se face că apar tot mai mulți producători auto, unii complet noi, alții ce iau naștere prin parteneriate mai mult sau mai puțin complexe.

TOGG a fost înființat în 2018 prin implicarea a nu mai puțin de 6 companii:  Anadolu Group (19%), BMC (19%), Kök Group (19%), Turkcell (19%), Zorlu Holding (19%) și TOBB (5%). Denumirea companie este acronimul de la „Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu”.

Planurile actuale TOGG prevăd lansarea unei game formată din 5 modele distincte: un SUV de segment C, un sedan, un hatchback și un MPV din aceeași categorie, precum și un SUV mai mic, din clasa B. Data limită pentru introducerea pe piață a acestor 5 modele este anul 2030.

Primul TOGG ce va vedea lumina zilei va fi SUV-ul compact, de al cărui design s-a ocupat nimeni altul decât studioul Pininfarina.

Fără a fi stabilit numele acestui SUV și fără a fi puse la dispoziție detalii tehnice, în afara unei autonomii de circa 500 km pentru varianta cu baterie mare, respectiv 300 km pentru versiunea de bază, TOGG ne anunță că acest vehicul se va ridica la cel mai înalt nivel din piață. Ansamblul hardware va conlucra cu tehnologiile software spre a genera o experiență de utilizare fără compromis.

Sigur că la acest moment suntem la stadiul de promisiuni și până nu vom avea ocazia să aflăm informații concrete nu ne putem baza pe declarațiile oficiale. Oricum, concurența este în favoarea consumatorului, iar dacă TOGG va reuși să pună presiune pe producătorii auto consacrați, vom avea cu toții de câștigat.

Sursa: Motor.es

Articole similare

Colorado Teardrops The Boulder – rulotă cu baterii de 75 kWh ce sporește autonomia mașinii electrice ce o tractează

Darius Pana

Noua Lancia Ypsilon a fost fotografiată în premieră necamuflată. Lansarea va avea loc în februarie (VIDEO)

Mihai Morcovescu

Echipa de Formula 1 Williams, cumpărată de americanii de la Dorilton Capital

administrator_autopromag