AUTOpro
Cult Stiri

Lotus Exige 20th Anniversary – nostalgie modernă

Lotus Exige a primit un tratament special cu ocazia aniversării celor 20 de ani de carieră. Ediția aniversară pregătită de Lotus vine cu câteva elemente distinctive care fac trimitere directă la modelul original lansat de Lotus în urmă cu exact 20 de ani.

Bazată pe modelul Exige Sport 410, această ediție aniversară pregătită de Lotus amintește, prin intermediul elementelor de design retro și paletei coloristice variate de originalul Lotus Exige, lansat în anii 2000. Printre mesagerii trecutului glorios al sportivei britanice se numără acoperișul finisat în aceeași culoare ca și caroseria, prizele de aer laterale, aripa portantă de mari dimensiuni din zona posterioară cu inscripția 20, precum și aripioara de rechin din zona roții din spate.

Trimiterile la originalul Exige continuă și la interior, mai nostalgic de fel, care amintește de Seria 1 Exige prin intermediul cusăturilor scaunelor. Acestea sunt foarte asemănătoare cu cele ale modelului original, acestea asortându-se la perfecție cu logo-ul 20th Anniversary, care tronează mândru pe spatele scaunelor și pe planșa de bord. Prin designul său, logo-ul face trimitere directă la prima generație Exige.

Exige 20th Anniversary vine standard cu dotări pentru care un client de Exige normal trebuie să plătească în plus. Acestea includ printre altele un sistem de cruise control, jante de aliaj forjate și un volan din Alcantara.

Prețul acestei versiuni aniversare Lotus Exige ajunge la suma de 83.613 euro, care poate crește vertiginos dacă clienții vor opta pentru opționale precum trimurile din fibră de carbon, bateria Li-Ion ultra-ușoară sau sistemul de evacuare a gazelor arse din Titan.


Paleta cromatică face și ea trimitere la originalul Exige, aceasta incluzând printre altele culori precum Chrome Orange, Laser Blue sau Calypso Red, toate aceste culori făcând parte în anii 2000 din oferta de culori a Seriei 1 Exige. Pe lângă acestea, clienții mai au la dispoziție și nuanțele Saffron Yellow, Motorsport Black sau Arctic Silver.

Articole similare

Chrysler vine cu un automobil autonom la CES 2017

Filip Sîrbu

Careem, un nou rival Uber, primește ajutor de la Daimler

Filip Sîrbu

Volkswagen AG despăgubește cu 620 mil. euro 200.000 de clienți germani

Robert Stan

Leave a Comment