AUTOpro
Stiri Prezentari

Dacia atacă pe Extreme cu noile Spring, Duster, Jogger și Sandero Stepway

ACEA

Dacia ne-a invitat în Austria, în apropiere de capitala Viena, pentru un prim contact cu toate modelele ce pot fi alese în noua versiune Extreme. La Spring este vorba și despre un cu totul nou motor, mai puternic, la Jogger și Sandero Stepway avem parte de un tratament cosmetic și de un sistem Extended Grip, pentru ca Duster să se mulțumească strict cu câteva detalii de design specifice acestei echipări.

Text și foto: Darius Pană, Viena, Austria

După ce a modificat estetic întreaga gamă de vehicule, pe care a adus-o la zi din punct de vedere al imaginii de marcă, Dacia merge mai departe cu personalizarea anumitor modele. Varianta Extreme este disponibilă de acum pe Spring, Duster, Jogger și Sandero Stepway, fiecare dintre ele primind câteva elemente de design menite să evidențieze abordarea „robustă și outdoor” a mărcii.

Dacia Jogger Extreme pachet Sleep Weekend

Despre Spring Extreme am vorbit pe larg în testul publicat deja pe site, pentru ca aici să le avem în vedere pe celelalte modele. Toate celelalte trei pot fi alese în noua culoare de caroserie „Cedar Green”, un verde ce se potrivește de minune cu accentele „Copper Brown”, așezate atât la exterior, cât și prin habitaclu. Pe afară, vedem nuanța ca de cupru pe carcasele oglinzilor exterioare, în centrul roților, denumirea Dacia de pe hayon și la barele de pavilion. La Sandero Stepway și Jogger Copper Brown mai apare și pe mici elemente de deasupra proiectoarelor de ceață.

Pe lângă aceste accente în nuanță contrastantă, gama Extreme mai primește la exterior și stickere cu motive ce evocă curbele de nivel trasate pe hărțile topografice. Acestea se regăsesc la baza portierelor și pe protecțiile laterale, în timp ce la Duster acoperă și zona ramelor de uși, dintre geamurile laterale față și spate, mai exact din dreptul montantului B.

Totodată, oricare dintre modelele Dacia Extreme primește jante din aliaj într-un negru lucios – Shiny Black. Dimensiunea acestora este de de 16 inch pe Sandero Stepway și Jogger, respectiv 17 țoli la Duster.

Dacia Sandero Extreme 2023

La interior, îți face debutul un nou material – MicroCloud, ce se simte la atingere cumva precum catifeaua. Este moale, rezistent și ușor de curățat și este prezent pe panourile de uși și pe scaune la Duster, Sandero Stepway și Jogger, precum și pe planșa de bord la Sandero Stepway și Jogger. Sigla Dacia Link este imprimată în relief pe spătarul scaunelor față, iar elemente de culoare Copper Brown sunt aplicate pe panourile ușilor și la conturul aeratoarelor pentru oricare dintre cele patru modele Extreme.

Elementele de decor cu specific al reliefului din topografie sunt la pragurile de uși, dar și covorașele din cauciuc respectă acest motiv.

Dacia Duster Extreme 2023

Aparte de aceste detalii de design, Sandero Stepway și Jogger Extreme primesc și un nou mod de rulare, denumit „Extended Grip”, ce adaptează setările sistemului electronic de stabilitate (ESP) pentru o aderență suplimentară pe drumurile neamenajate sau dificile.

Dacia Sandero Extreme 2023

Acest mod se activează de la un buton de pe bord și nu este disponibil și pentru Duster Extreme, întrucât acolo clienții au opțiunea de a alege variante cu sistem de tracțiune integrală 4×4.

Dacia Jogger are parte de un tratament și mai special. De acum înainte oricine poate comanda pachetul Sleep, ce face parte din gama de accesorii denumită InNature. Pachetul Sleep este alcătuit din trei elemente: un pat pentru două persoane care se poate monta în mai puțin de două minute, un suport plat și o cutie care servește drept spațiu de depozitare.

Patul dispune de saltele cu lungimea de 190 cm și cu o lățime de 130 cm la nivelul ușilor din spate. Înălțimea minimă ce rămâne de la partea de sus a patului și până la plafon este de 60 cm.

Spațiul de depozitare disponibil în pachetul Sleep are un volum de 220 litri și poate fi accesat indiferent dacă patul este desfăcut sau pliat.

Întreg pachetul Sleep cântărește 50 de kg, deci este recomandat să fie montat de două persoane, însă persoanele active se vor descurca cu siguranță și singure.

Sleep Pack poate fi completat cu jaluzele pentru toate geamurile, pentru un control asupra luminii de la interior, dar și pentru intimitate. Totodată, un cort exterior ce se poate atașa în prelungirea mașinii atunci când hayonul este deschis, îl transformă pe Jogger într-un adevărat camper van.

Pachetul Sleep pentru Dacia Jogger poate fi comandat odată cu mașina la un preț de 1.490 Euro, în timp ce atunci când este ales ca accesoriu pentru un vehicul gata achiziționat costă 1.790 de Euro.

Prețuri și disponibilitate Dacia Extreme

Întreaga gamă Dacia Extreme poate fi deja comandată, la prețuri ce pornesc de la (TVA inclus de fiecare dată):

  • Spring Extreme 65 CP – 22.450 €;
  • Sandero Stepway Extreme TCe 90 CVT – 17.850 €;
  • Sandero Stepway Extreme ECO-G 100 – 17.100 €;
  • Sandero Stepway Extreme TCe 110 – 17.500 €;
  • Duster Extreme TCe 150 EDC 4X2 – 24.400 €;
  • Duster Extreme Blue dCi 115 4X4 – 24.500 €;
  • Duster Extreme TCe 150 4X4 – 24.900 €;
  • Jogger Extreme ECO-G 110 5 locuri – 19.650 €;
  • Jogger Extreme TCe 110 5 locuri – 20.050 €;
  • Jogger Extreme HYBRID 140 – 25.100 €.

*Versiunile cu 7 locuri pentru Jogger costă cu 900 de Euro în plus.

Articole similare

O marcă auto de prestigiu dispare de pe piață în 2020

Robert Stan

Hyundai a publicat noi detalii despre a doua generație Kona: motorizări termice și hibride cu până la 198 CP

Mihai Morcovescu

Skoda a publicat o schiță cu interiorul conceptului electric pe care îl va dezvălui pe 15 martie

Mihai Morcovescu