AUTOpro
Industrie Stiri

Vietnamezii VinFast, în Europa cu noi mașini electrice

Vietnamezii de la VinFast ajung în Europa cu mașini electrice smart și conectate la tehnologiile de ultimă oră. VF32 și VF33 sunt primele modele care vor părăsi țara asiatică pentru clienții de pe bătrânul continent. VF31 rămâne momentan exclusiv pentru piața domestică.

Începutul lui 2021 vine cu vești bune pentru diversificarea scenei auto europene. Un nou constructor auto se alătură competiției efervescente pentru supremație la capitolul propulsie complet electrică. Deși are doar trei ani de când e prezentă pe piață, compania VinFast are deja trei automobile pregătite pentru pretențiile pe care clienții europeni le manifestă. Mai mult, conform informațiilor furnizate AutoPro, aceștia țintesc intrarea pe piețele din SUA și Canada.

Prezentați pentru prima dată în cadrul AUTOBEST din inițiativa fondatorului organizației, domnul Dan Vardie, cei de la VinFast spun că sunt pregătiți să aducă în Europa încă din noiembrie 2021 autovehiculele VF32 și VF33. Ambele mașini împachetează un ansamblu de tehnologii folositoare care vor garanta că îndeplinesc cele mai up-to-date doleanțe.

„Lansarea acestor trei autovehicule afirmă întregii lumi faptul că VinFast este gata să devină un brand global reprezentativ pentru lumea automobilelor high-tec. După doar trei ani de operabilitate, putem spune cu încredere că avem trei mașini capabile să se conducă singure. Mai mult, VF31, VF32 și VF33 sunt toate SUV-uri. Pe lângă această arhitectură din ce în ce mai preferată de clienții din toată lumea, mașinile noastre împachetează ultimele tehnologii specifice și sunt foarte sigure”, transmit vietnamezii.

VF32 și VF33 ajung în Europa în acest an!

VF31 este un SUV din segmentul C, VF32 aparține segmentului D, iar VF33 este cel mai mare și aparține segmentului E. Dimensiunile diferă, însă dotările sunt aproape similare.

Printre tehnologiile de ultimă oră adoptate de VinFast se numără Inteligența Artificială, Învățarea Profundă (deep learning), recunoașterea facială, asistent polilingv, radare multiple, senzori pentru scanarea suprafețelor (LiDAR), senzori ultrasonici și camere video.

Cele două modele care vor intra pe piața europeană, VF32 și VF33, au fost deja testate de Euro NCAP și au primit calificativul maxim de 5 stele.

Oaza de tehnologie

VF32 și VF33, ambele complet electrice, includ un ansamblu impresionant de dotări. Acestea, însă, nu sunt standard.

Clienții care vor opta pentru echiparea de top a modelului achiziționat se vor bucura de opțiuni precum camere capabile să recunoască obiecte și ființe până la o distanță de aproximativ 690 de m, senzori amplasați la 360 de grade astfel încât împrejurimile să fie în permanență scanate, un procesor care poate calcula până la 200 GB de informație pe secundă, hărți 3D, auto-detectarea locului de parcare, chemarea mașinii și chiar conectarea cu sistemul public de transport din marile orașe.

Mai mult, întregul sistem disponibil pe autovehicule poate fi personalizat astfel încât să ofere proprietarului cel mai înalt nivel de confort digital și utilitar disponibil.

VinFast face, așadar,  ceea ce alți constructori europeni plănuiesc să implementeze în următorii ani. Oferă o platformă pe care se pot atașa diverse caroserii și se concentrează pe…

Află detaliile complete din următorul număr al Revistei AutoPro!

Articole similare

ZF, Hella și Nvidia se aliază pentru siguranță

Filip Sîrbu

Daimler vrea să fie mai mic!

Andrada Arsenie

Jurnal București-Monte Carlo: etapa 1

administrator_autopromag

Leave a Comment