AUTOpro
Generale Green car Stiri

Jaguar va elimina din gamă SUV-uI electric I-Pace până cel târziu în 2025

Producătorul britanic de automobile Jaguar a anunțat de mai multă vreme că intenționează să renunțe la toată gama actuală de modele.

În locul acestora vor fi lansate noi modele electrice. Fostul CEO al companiei, Thierry Bolloré, susținea la acel moment că I-Pace va fi singurul care va fi păstrat, însă noul șef are alte planuri.

Jaguar va renunța la modelul I-Pace în următorii doi ani

Jaguar

În primăvara lui 2018, cei de la Jaguar prezentau primul model electric din istoria mărcii, I-Pace. Câteva luni mai târziu, SUV-ul cu emisii zero era deja pus în vânzare pe piețele europene.

Acum, la cinci ani și jumătate distanță, a apărut informația potrivit căreia producătorul va renunța la acest model. Nu se știe când se va întâmpla acest lucru, însă cu siguranță nu mai târziu de jumătatea anului 2025.

Această informație a fost oferită de CEO-ul mărcii, Adrian Mardell, într-un interviu acordat publicației britanice Autocar. În același timp, oficialul Jaguar a mai precizat că o decizie finală va fi luată peste 9 sau cel mult 12 luni.

Viitoarele modele Jaguar vor fi dezvoltate pe o arhitectură nouă, denumită JEA. Primul automobil al britanicilor din noua eră electrificată va fi lansat anul viitor. Debutul comercial va avea loc un an mai târziu.

Sursa: Carscoops

Articole similare

Primul drive test cu Tesla Model X în România

administrator_autopromag

Renault accelerează către electrificarea totală. Dacia rămâne accesibilă!

Florin Amariei

Maserati revine în motorsport. Va concura în Formula E!

Florin Amariei