AUTOpro
Motorsport Stiri

Presa germană: Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, l-a sfătuit pe Sebastian Vettel să îşi încheie cariera sau să plece de la Ferrari

Ecclestone - Sebastian Vettel Ferrari

Presa germană susține că britanicul Bernie Ecclestone, fostul conducător al Formulei 1, l-a sfătuit pe pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, să îşi încheie cariera sau să plece de la Ferrari şi să caute o nouă provocare.

Conform agenției DPA, Ecclestone, 89 ani, care a controlat Formula 1 între 1978 şi 2017, a declarat la canalul Sport1 că performanţele lui Vettel au avut de suferit de când face parte din echipa Ferrari, începând cu 2015.

Cvadruplul campion mondial cu Red Bull a fost eclipsat sezonul trecut de coechipierul său monegasc Charles Leclerc, care este manageriat de fiul şefului Federaţiei internaţionale de automobilism, Jean Todt. Germanul a fost al cincilea în clasamentul piloţilor, în timp ce Leclerc s-a clasat al patrulea în sezonul 2019.

Mai mult, Ecclestone suspectează că Vettel, 32 ani, nu beneficiază la Ferrari de susţinerea deplină a directorului Mattia Binotto, de care are nevoie în situaţia actuală. Opţiunile germanului ar fi să se retragă sau să caute o altă echipă, cum este McLaren, care din 2021 va trece la motoare Mercedes.

„Formula 1 are nevoie de un Sebastian care să triumfe. El s-a scufundat sezonul trecut, dar nu există niciun motiv să nu poată, ca şi campionul mondial Lewis Hamilton, cu şase titluri mondiale, să atingă recordul de şapte titluri mondiale al lui Michael Schumacher”, a opinat Ecclestone.

Vettel, 32 ani, este în ultimul an de contract cu Ferrari, dar nu a reuşit să câştige vreun titlu mondial cu scuderia, aşa cum făcuse cu Red Bull între 2010 şi 2013.

În ce priveşte actualul sezon din Formula 1, din care primele nouă curse au fost anulate sau amânate, Ecclestone îşi menţine părerea că întregul sezon 2020 ar trebui abandonat.

Articole similare

Care ar putea fi explicațiile pentru reducerile Tesla recente

Darius Pana

GM: Deficitul mondial de cipuri, 2 miliarde de dolari în minus

Florin Amariei

EXCLUSIVITATE Dan Vardie de la Londra: AUTOpro la premiera mondială a noului Lotus Evija

Dan Vardie

Leave a Comment