AUTOpro
Generale

Thierry Bolloré, CEO-ul Grupului Jaguar-Land Rover, a demisionat. Locul lui va fi luat la 31 decembrie de Adrian Mardell

Thierry Bolloré a renunțat la funcția de CEO a grupului britanic de automobile de lux Jaguar Land Rover, s-a anunțat într-un comunicat oficial. Omul de afaceri francez a făcut publică decizia invocând motive personale.

Demisia va deveni efectivă la data de 31 decembrie, iar locul lui Bolloré va fi luat de către Adrian Mardell, care se află în cadrul companiei de 322 de ani. În prezent, acesta șeful departamentului de finanțe al companiei deținută de Tata Motors.

Modelul Jaguar XJ a fost retras definitiv pe fondul strategiei de electrificare „Reimagine”

Thierry Bolloré

În vârstă de 59 de ani, Thierry Bolloré a preluat conducerea grupului britanic în urmă cu doi ani. Cu aproape un an înainte, el fusese demis din funcția de CEO Renault în contextul scandalului care l-a avut în prim-plan pe Carlos Ghosn.

În mandatul lui Thierry Bolloré la Jaguar Land Rover a fost elaborată o strategie de electrificare, care a fost denumită „Reimagine”. Potrivit acestui plan, marca Jaguar va deveni complet electrică începând cu anul 2025.

Ca urmare a planului de electrificare a mărcii, modelul Jaguar XJ a fost retras definitiv tocmai în momentul în care britanicii se pregăteau să lanseze noua generație a limuzinei, care urma să fie cu zero emisii.

De ce a demisionat Thierry Bolloré?

Thierry Bolloré

Însă cea mai mare problemă cu care compania s-a confruntat sub conducerea lui Bolloré, a fost criza globală a semiconductorilor, iar oficialul francez încercat din răsputeri să minimeze pagubele în ciuda problemelor de producție și a celor din lanțul de aprovizionare.

Experții din industrie sunt de părere că Bolloré a renunțat la funcția de CEO tocmai din această cauză, deși el a pus-o demisia pe seama unor motive personale.

El va demisiona oficial din funcție la 31 decembrie și va fi înlocuit de către Adrian Mardell (foto). În același timp, Bolloré va renunța și la funcția de director non-executiv al companiei Tata Motors.

Adrian Mardell a preluat deja prerogativele lui Bolloré, chiar dacă acesta va părăsi funcția peste o lună și jumătare.

Sursa: Automotive News

Articole similare

Tesla Model Y a primit un kit tuning din partea specialiștilor de la Irmscher

Mihai Morcovescu

Bine ați venit la „X-Ville”: standul Opel de la Salonul Auto de la Frankfurt este dedicat mobilității personale

Filip Sîrbu

Bosch se ocupă și de comunicarea V2M

Filip Sîrbu