AUTOpro
Generale Industrie Stiri

Volkswagen și-a vândut uzina din Rusia pentru 125 de milioane de euro

Germanii de la Volkswagen au anunțat oficial că a fost finalizat procesul de vânzare a fabricii pe care o dețineau în Rusia, în orașul Kaluga, precum și a subsidiarelor locale.

Potrivit unor surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, grupul auto din Wolfsburg a vândut fabrica pentru suma de 125 de milioane de euro.

În uzina Volkswagen din Rusia lucrează peste 4.000 de angajați

Volkswagen

La mai bine de un an după ce și-a încetat activitatea în Rusia, Volkswagen a anunțat că și-a vândut una dintre uzinele sale din această țară.

După luni de dispute cu autorităţile de la Moscova, oficialii germani au confirmat că au vândut participaţia deţinută în Volkswagen Group Rus LLC către compania Art-Finance LLC. Aceasta este sprijinită de un dealer auto local, Avilon.

Tranzacţia include facilităţile de producţie din Kaluga, activitatea de distribuţie şi servicii post-vânzare, servicii financiare şi logistice, cu toţi angajaţii. VW nu a oferit detalii referitoare la valoarea tranzacţiei. Cu toate acestea, se pare că ar fi vorba despre 125 de milioane de euro, conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Volkswagen

Potrivit unui comunicat de presă, uzina situată la sud de Moscova are o capacitate de producție de 225.000 de vehicule pe an. Totodată, aici lucrează peste 4.000 de angajați.

La scurt timp după invadarea Ucrainei, în februarie 2022, Volkswagen a suspendat producţia de maşini în Rusia. Ulterior, grupul german a anunțat că se retrage de pe această piață.

Sursa: Reuters via Agerpres

Articole similare

Volvo pregătește ofensiva contra accidentelor rutiere

Mumbai Travel Guide 2017: Our Favorite Things To Do & See

Mihai Predescu

VIDEO: Citroen prezintă un car de război inspirat de modelul clasic 2CV. Acesta apare în filmul „Asterix și Obelix: Regatul de Mijloc”

Mihai Morcovescu