AUTOpro
Generale

Volkswagen este sigur că va putea produce modele electrice care să coste 25.000 de euro

Volkswagen și-a propus să devină lider la nivel global pe segmentul vehiculelor electrice în următorii ani. Pentru a reuși acest lucru, producătorul german va trebui să lanseze și mașini electrice la prețuri atractive.

De altfel, directorul comercial al mărcii, Arno Antlitz, a declarat recent că este foarte încrezător în potențialul companiei de a produce și comercializa modele cu emisii zero care să aibă un preț de circa 25.000 de euro.

Volkswagen dezvoltă deja propriile pachete de baterii

Volkswagen

În urmă cu fix două luni, Volkswagen a dezvăluit conceptul ID.2all. Acesta prefigurează un model de serie electric accesibil, care va fi similar ca dimensiuni cu un Polo. Potrivit constructorului, viitorul automobil va costa aproximativ 25.000 de euro.

Mai mult decât atât, producătorul german a confirmat, totodată, că lucrează la o mașină electrică și mai mică, dar și mai ieftină. Aceasta ar urma să se numească ID.1 și ar urma să aibă un preț de pornire de circa 20.000 de euro.

Șeful comercial de la Volkswagen, Arno Antlitz, a precizat că producătorul este convins că poate îndeplini aceste obiective. Mai exact, să producă și să comercializeze mașini cu emisii zero cu prețuri accesibile, care să îi aducă și profit. De altfel, și alte mărci din grup, Skoda și Cupra, vor lansa în următorii ani astfel de modele electrice.

În același timp, VW a început deja să dezvolte propriile pachete de baterii. Acestea sunt produse la uzina pe care o deține la Valencia (Spania). Asta va spori în mare măsură șansele producătorului de a obține profit din viitoarele modele electrice la prețuri accesibile.

În lunile următoare vor afla mai multe detalii cu privire la viitorul electric al mărcii din Wolfsburg.

Sursa: Autoblog

Articole similare

„Revoluția” Alpine: șapte modele electrice noi până în 2030

Mihai Morcovescu

Facelift și upgrade tehnic pentru varianta electrică a modelului Hyundai Ioniq

Dragos Baltateanu

Studiu EV Charging Index: România a picat pe locul 25. Cine conduce topul?

Mihai Morcovescu